8 Şubat 2012 tarihinde dünyanın en büyük sosyal medya siteleri üzerinden elde edilen en güncel rakamlar açıklandı. 18-24 yaş arası gençlerin %98'inin sosyal medya sitelerinden en az birini kullandığının ortaya çıktığı araştırma, internetin gücünü de bir kez daha ortaya koymuş oldu.


Sosyal ağ denilince ilk akla gelen Facebook, araştırmada yine dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Facebook kullanıcılarının sitede geçirdiği ortalama süre 15 saat 33 dakika olarak belirlenirken Facebook entegrasyonu bulunan web sitesi sayısı ise 2.5 milyon olarak ölçüldü. Bir ayda Facebook'ta paylaşılan içerik sayısının ise 70 milyar olduğu araştırmanın sonuçları arasında.

     

Bir diğer önemli sosyal ağ olan YouTube da Facebook kadar olmasa da etkileyici rakamlara sahip. Aylık 490 milyon tekil ziyaretçi sayısına sahip olan YouTube'un aylık sayfa gösterim sayısı ise 92 milyar. Bir ayda YouTube'da harcanan toplam süre ise 2.9 milyar saat.

Ülkelere göre sosyal medya sitelerinde geçirilen süreye bakacak olursak, Türkiye'nin başarılı bir karnesi olduğunu söylemek mümkün. Ayda ortalama10.2 saat ile 4. sırada bulunan Türkiye'nin üzerinde 10.4 saatle Rusya bulunuyor. Birinci sırada 11.1 saat ile İsrail yer alırken ikinci sırada ise 10.7 saatle Arjantin yer alıyor.


BORHABER.NET   FACEBOOK SAYFASI İÇİN Tıklayın

BORHABER.NET   TWİTTER SAFYASI İÇİN Tıklayın








Editör: TE Bilişim