Niğde Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bilişim dünyasında yaptığı ‘sanal devriye’ ile suçlulara göz açtırmıyor.
Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada: “Dünyada ve ülkemizde bilgisayar teknolojilerinin ve internetin gelişmesiyle birlikte bankacılık ve ödeme sistemleri her geçen gün değişik özellikler eklenerek artmaktadır. Maddi çıkar amacı güden bilgisayar korsanları tarafından bankaların bu ödeme sistemleri de hedef alınmaktadır. Son zamanlarda da elektronik alışveriş ve ödeme sistemlerinde fraud kartlar (ele geçirilmiş, çalınmış veya kopyalanmış kredi kartları) ile dolandırıcılık olayları meydana gelmekte ve mağduriyetler oluşmaktadır. Fraud kart bilgilerinin ele geçirilmesi aşamasında çeşitli yöntemler kullanılmakta (phising, düzenekle kopyalama vd) ve bu yöntemler için tedbirler alınmaktadır” ifadelerini kullandı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün sanal devriye faaliyetleri esnasında, son günlerde sıklıkla karşılaşılan ve yeni bir kurguyla ele geçirme yöntemi görülmüştür. Bu yöntemde Twitter.com sosyal medya sitesi üzerinden daha önce ele geçirilmiş hesaplar kullanılarak verilen sponsor link aracılığıyla yönlendirilen sitede Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı aidatlarının geri verileceği vaadiyle kart bilgilerinin girilmesi istenildiği, bu vaade inanan 20 farklı banka müşterisinin aynı anda kart bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu siteler sanal devriye esnasında görülür görülmez gerekli tedbirler alınarak, erişim sağlanması önlenmiş, domain alan adı kayıt bilgilerinde gerekli araştırmalar yapılarak şüphelilerin tespiti için çalışmalarımız devam etmektedir.  Türkiye’de yaklaşık olarak 10 Milyon Twitter kullanıcısı ve 60 Milyondan fazla kredi kartı olduğu göz önüne alındığında 20 farklı bankanın müşterilerine yönelik aynı anda yapılan yeni Phishing kurgusu ile milyonlarca lira dolandırıcılık olabileceği değerlendirilmektedir. Banka müşterilerinin bu kurgu ile olası mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.
 
 
 
Editör: TE Bilişim