Akıllı telefonların şu an için en güçlüsü Samsung Galaxy S5’le tanıştınız mı? Android işletim sistemli en üst model Galaxy S5 ülkemizde satışa çıktı. Bu üst seviye telefonun özellikleri dudak uçuklatacak cinste.

Bu yılın Şubat ayında Barcelona’da gün yüzüne çıkan Galaxy S5 akıllı telefon teknolojisinin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Şu an için en performanslı Qualcomm Snapdragon 801 işlemcisini kullanan cihaz 2 GB bellekle aynı anda birçok uygulamayı çalıştırmanıza imkan veriyor. Telefonun 16 ve 32 GB depolama alanı barındıran modelleri de mevcut.

16 Megapiksellik gelişmiş bir kameraya sahip olan Galaxy S5 4K Ultra HD videolar çekebiliyor. Zengin ton (HDR) özelliği sayesinde fotoğraflardaki çok karanlık veya çok aydınlık yerleri de dengeleyebiliyor.

Çıkartılabilir arka kapağına ve değiştirilebilir piline rağmen suya ve toza karşı direnç sertifikası alan Samsung Galaxy S5’in derecelendirme sınıfı IP67. Bu sayıdaki ilk basamak her türlü toza karşı korunduğunu ve tozun cihaza zarar veremediğini gösteriyor.

İkinci basamaktaki 7 sayısı ise bir metre derinlikte yarım saat kalabileceğini ve örneğin çeşme altında yıkayabileceğinizi anlatıyor. Elbette bu su geçirmez anlamına gelmiyor ve su altı kullanımı yerine daha çok kaza sonucu oluşabilecek hasarlara karşı korunması için yapılmış.

Telefonda bulunan ilginç özelliklerin başında kalp atış sensörü geliyor. S Health uygulamasını açarak arkadaki sensör sayesinde kalp atışınızı ölçebilirsiniz. Ayrıca bu yazılım kaç adım attığınızı da hesaplayarak size yürüyüş ve fitness gibi konularda yardımcı da oluyor.

Teknik Özellikler

İşlemci : Qualcomm Snapdragon 801AC, 2,5 GHz, 4 çekirdek
Bellek: 2 GB RAM
Depolama alanı: 16/32 GB, 128 GB’a kadar microSD kart
Kamera: 16 MP arka, 2 MP ön
Sertifikasyon: IP67, toza ve suya dayanıklı

Yazar: Berkin Bozdoğan

 

Editör: TE Bilişim