Samsung Qualcomm’un Snapdragon ve NVIDIA’nın Tegra 2 işlemcileriyle boy ölçüşecek, 2 GHz hızında çalışan bir işlemciyi çıkarmayı planlıyor. Bir Samsung yöneticisi, Maeli Business Newspaper adlı bir yayın organına yaptığı açıklamada şirketin 2 GHz’lik çift çekirdekli işlemci barındıran akıllı telefonu gelecek yıl çıkarmayı planladığını belirtti. Söz konusu cihazın normal bir PC’ninki kadar veri işleme kapasitesine sahip olacağına dikkat çekiliyor.

Devrim yaratacak bu işlemcinin hâla gelişim safhasında olduğu ve sadece Samsung’un kendi cihazlarıyla sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Güney Koreli üreticinin Exynos yongalarını diğer üreticilerin kullanımına da sunmayı istediğine böylelikle akıllı telefon işlemci pazarında meydanı Snapdragon ve Tegra 2′ye bırakmamayı amaçladığına inanılıyor.

Exynos, Samsung’un geçtiğimiz şubat ayında duyurduğu, Hummingbird işlemcilerini nitelendiren yeni bir marka. Samsung’un Cortex A9 üzerine inşa ettiği bu işlemcilerin hızı 1 GHz’ten 1.2 GHz’e yükseltilmiş versiyonu Galaxy S II ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Editör: TE Bilişim