2009 yılından bu yana faaliyet gösteren RGN Çağrı Merkezi’nin hizmet kalitesi, Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) tarafından verilen “EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası” ile tescillendi. RGN Çağrı Merkezi, Türkiye’de bu belgeyi almaya hak kazanan çağrı merkezleri arasında yerini aldı. RGN Çağrı Merkezi, Çağrı Merkezleri Derneği aracılığıyla verilen bu belge için, pek çok operasyonel ve yönetsel süreci kapsayan denetimleri başarıyla tamamladı. EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası, 10 Ocak’ta düzenlenen törenle ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Pekkan tarafından, RGN Genel Müdürü Gonca Ergün’e verildi.



EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası ile Avrupa Birliği standartlarında hizmet verdiklerinin belgelenmiş olduğunu vurgulayan RGN Genel Müdürü Gonca Ergün konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “RGN Çağrı Merkezi olarak kurulduğumuz 2009 yılından bu yana sektörü yakalama çabamız artık sektöre öncülük etme şeklini almış bulunuyor. Sadece tahsilat üzerine çalışan ve outsource hizmet veren bir çağrı merkezi olarak sektör adına çok önemli olduğuna inandığımız EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası’nı almak kesinlikle kalitemizi belgelendirmek anlamına geliyor.”



Çağrı Merkezleri Derneği aracılığıyla verilen “EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası” ile Avrupa Birliği standartlarında hizmet verdiklerini belgelemiş olduklarını söyleyen Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: “EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası’nı alma isteğimiz, RGN Çağrı Merkezi’nin her anlamda gelişmeye açık alanlarını tespit edip iyileşmeyi sağlamak adına teşvik etmiş oldu. Belgelendirme süreci, altyapımızı, süreçlerimizi, çalışan ve müşteri memnuniyetimizi, iletişim kanallarımızı tekrar gözden geçirmemize fırsat verdi. Belgeyi almak için herhangi bir engelimizin bulunmayışı da oldukça gurur verici bir durum.”



ÇMD’nin, üyesi olan tüm çağrı merkezlerinin her şart ve şekil altında kaliteden ödün vermeksizin menfaatlerini gözetmeyi kendisine ilke edinmiş durumda bulunduğunu belirten RGN Genel Müdürü Gonca Ergün; “ÇMD’nin konusunda uzman kişileri bir araya getirmesi ve güvenilirliğinin yanında çağrı merkezi sektörünün büyük bir bölümünü temsil eden kuruluş olması ve bu standardı ülke genelinde yaygınlaştırma anlamındaki ciddi çalışmaları kalitesi dünyaca bilinen iş ortağı ile yürütmesi başlıca ayrıcalıkları olarak sayılabilir.” dedi.



ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Pekkan, denetimlerden başarıyla geçen RGN Çağrı Merkezi’ni kutladı ve sertifika töreninde yaptığı konuşmasında, belgelendirme sürecinde ÇMD’nin tercih edilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Türkiye’yi temsilen ÇMD’nin de üye olduğu ECCCO’nun (European Confederation Of Contact Centre Organisations) bu belgeyi tüm Avrupa’da yaygınlaştırmak için çalışmalar yürüttüğünü, benzer bir sürecin de Türkiye’de ÇMD tarafından gerçekleştirildiğini ekledi. Çağrı merkezi sektörünün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için bu belgelendirme çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Bahadır Pekkan, devlet nezdinde yapılan görüşmelerde ve çalışmalarda da konunun gündemde olduğunu ifade ederek, 2012 yılında bir çok çağrı merkezinin daha dernek tarafından belgelendirileceğini belirtti.





Çağrı Merkezleri Derneği hakkında:

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD), Türkiye’de çağrı merkezleri sektörünün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik iş/güç birliğini hedefleyen referans kuruluş olmak üzere, Kasım 2008 tarihinde 9 kuruluşun ortak girişimiyle kurulmuştur. ÇMD, kısa sürede toplam 34 kurumun üyeliğiyle, sektörün yaklaşık %70’ini temsil eder konuma gelmiştir. ÇMD, çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, değişik paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı ve sektör problemlerine çözüm getirmeyi amaçlamaktadır.



ÇMD hakkında daha ayrıntılı bilgiyi 
www.cagrimerkezleridernegi.org adresinden edinebilirsiniz.









Editör: TE Bilişim