Geçtiğimiz haftalarda Niğde Üniversitesi  Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı ODTÜ'de yaşanan olayları kınamış, öğrencilerin hak arayışı olmadığına dikkat çekmişti. Ünlü Hack grubu Redhack'ten buna tepki geldi. 



 Niğde Üniversitesi internet sitesi The_Quidams adlı grup tarafından çökertileceği iddia edildi. 


Redhack, konuyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada kendilerinin bu eylemi gerçekleştirmediklerini, ancak ODTÜ'ye destek amacıyla bir eylem hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı, ODTÜ'de çıkan olaylardan sonra bir açıklama yayınlayarak yaşananların bir hak arayışı olmadığını belirtmiş ve eylemin illegal yapılara hizmet verdiğini iddia etmişlerdi. 





İşte O Haber


Niğdeli Üniversite Öğrenciler ODTÜ Olaylarına Tepki Gösterdi


 Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve öğrencileri, Odtü'de yaşananların bir hak arayışı olmadığına dikkat çekerek tepki gösterdiler.


Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.


18.12.2012 tarihinde Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması amacıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesinde meydana gelen olaylar maalesef tüm Türkiye tarafından üzücü bir hal almıştır. Üniversite içerisinde yaşanan olaylara Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve öğrencileri olarak tepkimizi belirtmek istedik. denildi. Yapılan eylemlerde Molotof kullanılması, taşlı-sopalı gençlerin güvenlik güçlerine saldırıları, lastik yakıp ortalığı daha fazla karıştırmaları ve işin ilginç yanı da illegal örgütlerle bağlantılı kişilerin üniversite içerisinde eylem yapması akıllarda kalan soru işaretlerinden bir kaçı. Öyle ki eylemin amacının hak arayışı veya özgürlükle hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Şiddeti hak arayışı olarak gören ve özgürlüğe kavuşulacağını savunan, şiddet yoluyla illegal yapılara hizmet eden bir gurubun planlı bir şekilde düzenleyerek oluşturdukları bir eylem olarak adlandırmak mümkündür. Şiddetle hak ve özgürlük aranmayacağını bilmesi gereken bir öğrencinin, Odtü gibi 500 tam puanla girilebilen bir okulda bu tür olaylar gerçekleştirilmesi insanlık ve mantık adına büyük bir çelişkidir. Bunu şöyle bir sözle ifade edebiliriz; Şiddet, cahillik seviyesinin en üst göstergesidir. Bu eylem Odtü'yü değil yapanları ve destekleyenleri bağlar. Öğrenciler fikir ve eleştirilerini her zaman dile getirmeli fakat bunu şiddet ile kaba kuvvet kullanarak, kendisine ve çevresine zarar vererek, kırıp dökerek yapması yanlıştır. Üniversitede bulunan bazı öğretim üyelerinin eylemi desteklemesi de farklı bir durumu ortaya koyar. Eylemin fotoğrafını yıllar önce yaşanılan büyük kayıp ve üzüntülere neden olan, birçok insanımızın zarar gördüğü, maddi ve manevi olarak yaralar açtığı 80'li yılları andırdığını üzülerek belirtmek istiyoruz. Türkiye'nin birçok Üniversitesinde olayları protesto etmek amacı ile yapılan basın açıklamalarına Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Öğrencileri olarak tepkimizi belirtmek istedik. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve öğrencileri olarak tüm Türkiye'de yapılan basın açıklamalarına destek verip yaşanan olayları kınıyoruz."



Editör: TE Bilişim