Niğde Üniversitesi’nin, kente yönelik oluşturduğu Proje Geliştirme ve Destekleme Birimi (PROGED) faaliyetlerine başladı.
Üniversite’nin amacı, proje birimi ile kentteki sanayi ve ticaret kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve bireysel girişimcilere proje konusunda teknik destek sağlamak ve uygun alanlarda gerektiğinde ortak projeler geliştirmek. Üniversite, PROGED vasıtasıyla sanayi kuruluşları ile çok sayıda araştırma ve uygulama projesini hayata geçirmeyi; Niğde’nin “Proje Üssü” olmayı hedefliyor.
PROGED konusunda bir açıklama yapan Birim Sorumlusu Doç. Dr. Cihat POLAT, Türkiye’de son yıllarda iş yapma tarzının değiştiğini; artık proje dayalı iş yapma tarzının geliştiğini ve firmalarımızın mutlaka bu yöntemi benimsemesi gerektiğini söyledi.  Polat, “Bugün firmaların önünde birçok imkân mevcut. Ancak bu imkânlardan yalnızca fikirlerini proje haline getirebilen ve uygun proje geliştiren firmalar faydalanabiliyor.” dedi.
Polat; Niğde’de proje konusunda son yıllarda bazı kayda değer çabalar görülmesine rağmen, alınması gereken ciddi bir mesafe bulunduğunu ve Üniversite’nin bu alanda kente katkı amacıyla böyle bir birim oluşturduğunu belirtti. 
Polat; “Niğde Üniversitesi, Niğde’nin üniversitesi olmak; Niğde’ye katkı sağlamak istiyor. Bu birimi kurmakla üniversitemiz kente yönelik bir adım daha atmış durumda. Amacımız, üniversitemizdeki birikimi kentin faydasına sunmak. Birimimiz bünyesinde proje hazırlama ve uygulama konusunda gerçekten çok tecrübeli akademisyen arkadaşlarımızdan oluşan bir ekip oluşturuldu. Üniversitemiz, bu ekibi birim vasıtasıyla Niğde’nin hizmetine sunmuş oluyor. İşadamlarımız ve sanayicilerimiz, fikirlerini proje haline getirmede bu ekipten faydalanabilirler. Her türlü teknik desteği ve danışmanlık hizmetini elde edebilirler. Bu birim bunun için oluşturuldu” dedi.     
PROGED, sanayiden veya üniversiteden gelecek proje fikirlerinin proje haline getirilmesi için teknik destek sağlayacak ve hayata geçirilmesi için danışmanlık hizmeti verecek. PROGED ayrıca hedef kitlelere yönelik her türlü tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacak. Birim, ayrıca sanayi kuruluşları ile uygun alanlarda ortak projeler geliştirebilecek. Proje hazırlama ve proje yönetimi gibi konularda da eğitim vb. uygun nitelikte faaliyetlerde bulunacak.
Polat; “Niğde’de proje yapma potansiyeli olan firmalarımızı ziyaret edip, ortak neler yapabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Elbette bütün firmalarımızı bir günde ziyaret edemeyiz. Bu belirli bir zaman içinde gerçekleşecek. Bunu bir takvime bağladık. Firmalarımıza gidip mevcut destek programları hakkında bilgi vermeyi ve neler yapılabileceğini konuşacağız. Bazı firmalarımızla görüşmeler başladı. Bundan sonraki süreçte bir takvim çerçevesinde diğer firmalarımızla da görüşeceğiz” dedi.
PROGED aynı zamanda üniversitede proje geliştirmek isteyen akademisyenlere de teknik destek verecek; gerekli bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerinde bulunacak. PROGED ile Üniversite’deki proje tabanlı faaliyetleri teknik açıdan destekleyip kalitesini artırmayı amaçladıklarını belirten Polat, Üniversite’de ve kentte proje kültürünün ve projeye dayalı çalışma tarzının gelişmesine katkıda bulunmayı; Üniversite’nin ve kentin, proje destekli programları takip etmesini ve katılımını sağlayıp; bu şekilde dış dünya ile entegrasyonuna katkıda bulunmayı; işbirliği imkânlarını geliştirip, Üniversite-Kent ve Üniversite-Sanayi işbirliğine ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydetti.
“İşadamlarımız, sanayicilerimiz ve girişimcilerimiz, bizimle kolay bir şekilde iletişime geçebilirler. Üniversitemizin internet sayfası bünyesinde bir sayfa hazırladık. Üniversite ana sayfasından (www.nigde.edu.tr) bizlere kolayca ulaşabilirler. Orada bütün iletişim bilgilerimiz ile destek programlarının sorumluları akademisyen arkadaşlarımızın bilgileri mevcut. Ayrıca bazı destek programlarıyla ilgili bilgilere de ulaşabilirler” diyen Polat; Niğde’nin bu imkanı ve hizmeti gerektiği şekilde kullanacağını ümit ettiğini söyledi.
 
Editör: TE Bilişim