Niğde Ata Sanayi'de bölgesinde iki metre karelik ofisinde projeler üreten 70 yaşındaki Nisabi Özdoğan'ın son icadı asansörlü iskele oldu. 

Akşam uyumak için başını yastığa koyar koymaz kafasında projeler canlandığını söyleyen Özdoğan, Lise 
hayatının  ardından 9 yıl öğretmenlik  yaptığı daha sonra ise Almanya'da  teknik  ressam olarak 3 yıl çalıştığını belirtti. 

Tekrar Türkiye'ye dönmek zorunda kalan Özdoğan, Niğde'ye döndükten sonra küçük bir çelik konstrüksiyon  işletmesi açtığını ama kafasında canlanan projelerden bir türlü kurtulamadığı her dakika bir şeyler yapmak arzusu olduğunu ifade etti. Yıllar içerisinde
patenti  kendisine ait 9 ayrı projeyi  hayata geçirdiğini ve son olarak inşaatlarda çalışan işçilere bakarak can  güvenliğinin  düşük olduğu, iskele  sistemini  tamamen değiştirerek daha güvenli  ve  pratik  bir iskele yapmayı tasarladığını ve bunu da başardığını söyledi.

Yapmış olduğu teleskopik iskelenin 
Türkiye ve dünyada ilk olduğunu söyleyen Özdoğan, 21 metreye kadar yükseltilebilen iskelenin 9 tona kadar dayanıklı olduğunu belirterek hem 
pratik  ve  güvenli olduğunu ifade etti. İmkanlar doğrultusunda aklına gelen projelerin tamamını başarı ile tamamladığı belirten Nisabi Özdoğan geçmişte helikopter dahi yaptığını fakat titanyum malzemesi olmadığı için yerden yaklaşık 40 santim yükselebildiğini dile getirdi.






Editör: TE Bilişim