Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Göktürk takımının geliştirdiği “Kızıl Elma” adlı elektrikli araç, T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen, TEKNOFEST 2019 kapsamında gerçekleştirilen “Elektrikli Araç Yarışları”nda büyük bir başarıya imza attı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Elektrik Makineleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Remzi İnan’ın katkıları ile Yerli Batarya Yönetim Sistemi tasarlanarak üretildi ve “Kızıl Elma” üzerinde kullanıldı. “Kızıl Elma”da kullanılan batarya yönetim sisteminin kullanıcı dostu olması ve “Kızıl Elma”nın final yarışını sorunsuz bir şekilde bitirmesi nedeni ile Teknik Tasarım Ödülünün sahibi oldu. Ayrıca “Kızıl Elma” final yarışını da 11. sırada tamamlayarak önemli bir başarı elde etti. Teknik Tasarım Ödülünün sahibi olan “Kızıl Elma” bu sayede TEKNOFEST 2019’da sergilendi.

Bunun yanı sıra Ömer Halisdemir üniversitesi Göktürk takımı da, elektrikli araç yarışlarının tanıtımı ve toplumda farkındalık oluşturmasına yönelik üstün çalışmaları dolayısıyla Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşviki almaya hak kazandı.

Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde’den ve üniversiteden TEKNOFEST 2019’a katılan ekiplere ziyaret gerçekleştirdi. Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, büyük başarı elde eden “Kızıl Elma”nın teknik ekibini tebrik ederek sevinçlerini de paylaştılar.

Elde edilen başarının ardından bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversite olarak öncelikli alanlarda sonuç odaklı bir misyon ile hareket edildiğini ifade etti ve Ar-Ge projelerinin desteklenmesinin büyük önem arz ettiğinin farkında olarak, bu tarz projelerin fikir aşamasından uygulamaya geçebilmesi adına üniversite olarak çaba sarf ettiklerini aktardı. Rektörümüz açıklamasının devamında, “Bu gurur verici tablonun ortaya çıkmasına vesile oldukları için tüm akademik personelimizi ile öğrencilerimizi çabalarından dolayı kutluyorum, yenilikçi fikir ve projelerin hayata geçirilmesi ve öğrencilerimizin teşvik edilmesi açısından bundan sonraki süreçlerde de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim