Niğde Üniversitesi, tarım bilimleri alanında Dünya’nın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.



Doğuş Holding'in desteğiyle kurulan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin adını Türk yükseköğretim hayatına altın harflerle yazdırmaya hazırlanan Niğde Üniversitesi, Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi ile eğitim ve araştırma alanlarında iş birliği yapma konusunda mutabakata vardı.

İş birliği protokolü Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile Wageningen Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Martin Sholten tarafından imzalandı. Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen imza törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Metin Yıldırım, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayrak ve öğretim üyeleri katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, protokolü imza aşamasına getiren herkese çalışmaları için teşekkür ederek "Bu çalışmalar ufkumuzun genişlemesi, Niğde Üniversitesi'nin önünün açılması bakımından önemli. Kavram ve kapsam olarak Türkiye de ilk defa böyle bir fakültenin açılmış olması, arkadaşlarımızın burada görev almış olması, üniversite yerleştirmeleri sonucunda ciddi şekilde bir puanının oluşmuş olması sevindirici. İnşallah bugün imzalayacağımız bu niyet mektubu da gelecekteki çalışmalar için başarılı olur, sonuca ulaşır. Hem Wageningen Üniversitesi tarafı, hem de Niğde Üniversitesi tarafı, her iki ülke tarafı için yararlı sonuçlar sağlar diye düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından imzalanan protokol çerçevesinde 18-22 Kasım 2013 tarihleri arasında Niğde Üniversitesi'nde Eğitim Çalıştayı düzenlenecek. Çalıştayda çift diploma, Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin akreditasyonu, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları ve uzaktan eğitim konularında yapılacak olan işbirliği konuları ele alınacak.

Araştırma alanındaki işbirliği çerçevesinin çizileceği ikinci çalıştay ise 20-24 Ocak 2014 tarihleri arasında yine Niğde Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Araştırma Çalıştayında ortak doktora programının açılması, özellikle patates, elma, kiraz, lahana, soğan, büyük ve küçükbaş ile kanatlı hayvan üretiminin artırılması konularında ulusal ve uluslar arası araştırma projelerine birlikte başvurma konuları ele alınacak.













Editör: TE Bilişim