Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri 2018 Yılı Performans Endeksleri sonuçları açıklandı. 2019 yılı itibariyle sayıları 84’e ulaşan Teknoparklar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl performanslarına göre sıralanmaktadır. Buna göre Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Niğde Teknopark A.Ş. kuruluşunun 2’inci yılında bu sıralamaya girmeyi başararak, 48’inci sıradan endekste yerini aldı.

Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yürütülen projelerin sonunda ortaya konan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyuyla paylaşılması ve başarılı merkezlere ödüllerinin verilmesi amacıyla düzenlenen tören, 19 Kasım 2019 tarihinde ATO Congresium’da yapıldı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2018 Yılı Performans Endeksi sonuçlarına göre 2016 yılı Aralık ayında faaliyetlerine başlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Niğde Teknopark A.Ş. listeye 48. sıradan giriş yaptı. Bu sıralamada Ar-Ge projeleri sonucunda elde edilen ürünler, bu ürünlerin ihracat rakamları, yurtiçi satış rakamları, kuluçka firma sayıları, projeler için alınan destekler ve firma etkileşimleri önemli oldu. Ayrıca üniversitenin Teknoparka verdiği destekler performans kriterlerini etkileyen önemli bir başka unsur oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar; üniversite ve akademisyenler olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerine, yeni fikir ve projelerin gelişimine yönelik desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Üniversitelerin bilimsel anlamda ilerlemenin temel üreticileri olduğunu ve üniversite sanayi işbirliğine ilişkin süreçlerin daha verimli ve etkin bir şekilde işlemesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar; “Araştırmacı ve üreten Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak sanayi ve sanayileşme sürecini yakından takip ediyor, teknolojimizi sanayi ve teknopark ile birlikte en yüksek seviyeye çıkarmaya gayret ediyoruz.

Teknoparklar fikirlerin olgunlaşması ve genç girişimcilere destek sağlanması konusunda oldukça önemli bir konuma sahip. Özellikle enerji, tarım-gıda ve nanoteknoloji gibi öncelikli alan olarak belirlediğimiz alanlarda da akademik çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Niğde Teknoparkın bu bağlamda kısa sürede göstermiş olduğu başarıdan dolayı da ayrıca kutluyor ve bu başarıya ulaşılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim