İnovasyon ve dijital alandaki gelişmelere yönelik içeriğiyle dünyanın en saygın konferansları arasında kabul edilen DLD (Digital-Life-Design) Konferansı’nın bu yılki konuşmacıları arasında yemeksepeti.com’un CEO’su Nevzat Aydın da bulunuyor. 22–24 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilecek olan konferansta eBay, Twitter, Facebook gibi dünyanın en saygın internet girişimlerinin üst düzey yöneticileri konuşmacı olarak yer alıyor ve düşüncelerini katılımcılarla paylaşıyorlar.

Nevzat Aydın: “Türkiye’de internetin baharını yaşıyoruz.”

DLD 12’de bir konuşma yapacak olan 
yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın, “Türkiye’de e-ticaret alanında önemli gelişmeler yaşanıyor ve bu nedenle de tüm dünyanın gözü ülkemize çevrilmiş bulunuyor,” dedi. Nevzat Aydın, DLD konferansında yapacağı konuşmada bu noktalara değinerek ülkemizde e-ticaret alanında yaşanan gelişmeleri yemeksepeti.com örneğinden yola çıkarak dile getireceğini belirtti. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle geçtiğimiz iki sene Türkiye’de birçok internet projesinin sivrildiği ve internet kullanıcıları tarafından benimsendiği, ülkemize yurtdışından çok değerli yatırımlarının geldiği bir dönem oldu. Türkiye’de internetin baharını yaşıyoruz ve yurtdışı da bizi aynen bu şekilde görüyor. DLD 12 konferansında Sina Afra, Cenk Bayrakdar, Alemşah Öztürk ve Sidar Şahin gibi önemli internet girişimcileri ve işadamlarıyla Türkiye üzerine bir oturumda yer alacağım. Bu oturumda hem Türkiye’yi yabancı yatırımcılara daha ayrıntılı anlatacak hem de ülkemizin sunduğu fırsatları aktaracağız.”

Nevzat Aydın, Türkiye’nin özellikle internet alanında Brezilya ve Rusya’yla beraber çok ciddi potansiyeli olan bir ülke olduğunun da altını çizdi: “Daha önce ABD, ardından Çin ve ondan sonra Hindistan trenini kaçıran büyük yatırım firmaları, özel sermaye şirketleri ve melek yatırımcıların şimdi odaklandıkları ülke Türkiye olmuş durumda. Önümüzdeki dönemde internet projelerine hem yurtdışından gelen yatırım daha da artacak hem de Türkiye içinde de farklı yatırım gruplarının daha çok yatırım yaptığı bir dönem olacak.”

DLD, dünyanın önde gelen konferansları arasında yer alıyor

DLD (Digital-Life-Design) inovasyon, dijital medya, bilim ve kültür odaklı bir global konferans ağı olarak iş dünyası, kreatif ve sosyal alanlardaki öncüleri, fikir liderleri ve yatırımcıları bir araya getiriyor. DLD aynı zamanda yeni fikirlerin doğması için ilham verici bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı bir zirve olarak öne çıkıyor. DLD’de önceki yıllarda Mark Zuckerberg, Eric Schmidt, Marissa Mayer gibi dijital dünya girişimcilerinin yanı sıra Lady Gaga, Paulo Coelho gibi isimler konuşmacı olarak yer almıştı. Konferansın bu seneki katılımcıları arasında John Donahoe, Jack Dorsey, Sean Parker, Niklas Zennström ve Yoko Ono gibi dikkat çekici isimler bulunuyor.

Yemeksepeti.com hakkında:
Ülkemizin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan 
yemeksepeti.com, 2000 yılında kuruldu. Bugün itibariyle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Aydın, Bursa, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Adana, Denizli, Isparta, Konya, Mersin, Muğla, Kayseri, Trabzon, Manisa, Kütahya, Bolu, Rize, Sakarya, Tekirdağ, Kırıkkale, Samsun, Erzurum, Şanlıurfa, Aksaray, Van, Hatay, Afyonkarahisar, Çorum, Ordu, Zonguldak, Sivas, Balıkesir, Uşak, Diyarbakır ve Kıbrıs’ta faaliyet gösteriyor. Yemeksepeti.com’un, Rusya’daki yatırımı olan izrestorana.ru, 2010’dan itibaren bu ülkenin ilk online yemek siparişi sitesi olarak hizmet veriyor. Faaliyet gösterdiği yerlerde yaygın hizmet vermeyi kendine misyon edinen yemeksepeti.com, tüm internet kullanıcıları ve ilgili restoranlara, internetten yemek siparişi verebilme ve alabilme olanağı sağlıyor. Türkiye ve Kıbrıs’ta halen 6.000’e yakın üye restoran ve 1.250.000’e yakın kayıtlı kullanıcıya sahip olan yemeksepeti.com, günde aldığı ortalama 37.500 siparişle 100.000’in üzerinde kişiye hizmet veriyor. Izrestorana.ru 750’ye yakın restoranla tüm Moskova ve çevresinin yanı sıra St. Petersburg’dan da sipariş kabul ediyor. Foodonclick.com ise bugün 500 üye restoranla Dubai, Sharjah ve Abu Dhabi’de hizmet veriyor. Yemeksepeti.com, internet üzerinden sunduğu hizmetin yanı sıra tüm telefonlarla uyumlu mobil web sayfaları, iPhone, Android,  BlackBerry ve Nokia uygulamasıyla mobil cihazlar üzerinden de sipariş kabul ediyor.


Editör: TE Bilişim