Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  ve KOP Bölgesindeki diğer 12 Üniversitenin katılımıyla “KOP Bölgesi Teknoparklar Birliği” kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

“KOP Bölgesi Teknoparklar Birliği”, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi (Nevşehir, Niğde, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Yozgat) illerinde faaliyet gösteren Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofislerinin (TTO) katılımı ve bu illerde bulunan Teknoparkların katılımı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde imzalanan protokol ile kuruldu.

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen törene, KOP Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, ÜNİKOP 2021 Dönem Başkanı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın,  KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Niğde TEKNOPARK Genel Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu, Selçuk Üniversitesi Konya TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu,  Kapadokya Üniversitesi  Teknoloji  Transfer Ofisi (TTO) Yöneticisi  Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste, KTO Karatay Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi  (TTO) Yöneticisi Vehbi Meşin, Kırıkkale Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Payıdar Akgüngör, Konya TEKNOKENT Genel Müdürü Cem Ünal, Yozgat Bozok TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Şenol Akın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Nevşehir İl Müdürü Ali Usta, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kahraman, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Kurban katıldı.

Niğde Teknopark A.Ş. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi Niğde Teknopark A.Ş. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) desteği kurulan, TEKNOKOP kısa adı ile KOP Bölgesi Teknoparklar Birliğinin kurulması ile üniversite ve sanayi iş birliği artarak daha etkin bir biçimde uygulanabilecek. Yenilikçi ve katma değeri yüksek faaliyetlerin gerçekleştirileceği TEKNOKOP ile aynı zamanda işletmeler arası deneyimlerin paylaşımı ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşması da sağlanacak. Bu kapsamda girişimcilik konularında yarışmaların düzenlenmesi, başarılı firmaların ve projelerin ödüllendirilmesi ile birçok olumlu çıktı elde edilebilecek.

ÜNİKOP 2021 Dönem Başkanı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin törendeki konuşmasında dijital dönüşümün hayatın her alanına etki ettiğini ifaderek iş birliklerinin öneminin her geçen gün daha da arttığını sözlerine ekledi. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin açıklamalarını araştırma merkezleri gibi yapıların etkinliklerinin artırılmasının ülkemizin önümüzdeki dönemdeki hedefleri arasında yer aldığını da belirterek sürdürdü.

TEKNOKOP hakkında detaylı bilgiler veren NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin açıklamalarını “KOP Bölgesi Teknoparklar Birliğinin, üyelerimize, üniversitelerimize, illerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum” ifadeleri ile sonlandırdı.

Konya Ovası Projesi  (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise törendeki açıklamalarına KOP hakkında bilgiler vererek başladı. ÜNİKOP birliğinin oluşturulmasındaki amaç ve hedeflere de değinen Başkan Mahmut Sami Şahin açıklamalarını, “Ülkemiz son yıllardaki yatırımlar ile yüksek katma değerlerde üretimler yapan ve kendi kendine yetebilen ülke durumuna gelmiştir. KOP Bölgesi Teknoparklar Birliğimiz herkes için hayırlı olsun” diyerek noktaladı.

Programda ayrıca NEVÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Cansız “Türkiye’de Teknoloji Tabanlı Girişimcilik Ekosistemi Teknoparklar ve TTO’lar” başlıklı, NEVÜ Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Bilgin Yazlık ise “Kop Bölgesi Teknoparklar Birliği (TEKNOKOP)” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Tören günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim