Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Denizbank işbirliği ile düzenlenen 3.500 köye 350.000 kitap kampanyası çerçevesinde ilimizde 5 yerleşim biriminde görev yapan TARGEL personeline kitap setleri teslim edildi.

 

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan kitap seti teslim programına İl Müdür Vekili Bayram AKKUŞ,  Denizbank Niğde Şube Müdürü Ali YÜCEL, yetkililer ve kitap seti teslim alan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) Personeli ile Muhtarlar katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan İl Müdür Vekili AKKUŞ; “Bakanlığımız Yayın Dairesi Başkanlığı ve Denizbank işbirliği ile köylerde yaşayan üreticilerin gelişen tarımsal teknoloji ve bilgiyle buluşmasını sağlayarak tarım sektöründe üretim ve verimliliğin artırılması amacıyla 2009 yılında düzenlenen 1.000 köye 100.000 kitap kampanyası çerçevesinde ilimizde 6 yerleşim biriminde görev yapan Tarım Danışmanı Personelimize kitap setleri teslim edilmişti.

 

 2011 yılı Ocak ayı içerisinde 1.500 köye 150.000 kitap şeklindeki 2. Organizasyon çerçevesinde gönderilen kitap setleri 12 Tarım Danışmanı Personelimiz ile birlikte görev yaptıkları birimdeki mahalle muhtarlarına teslim ettik.

 

Şimdi de kampanyanın üçüncü ayağında 3.500 köye 350.000 kitap şeklindeki organizasyon çerçevesinde gönderilen kitap setleri 5 Tarım Danışmanı Personelimiz ile birlikte görev yaptıkları birimdeki muhtarlara teslim edilecektir. Bu kampanya ile beraber ilimizde toplam dağıtılan kitap seti sayısı 23’e ve kitap sayısı 2300’e ulaşmaktadır.

 

Kasaba ve Köylerde görev yapan Tarım Danışmanlarımız aracılığıyla; hayvancılıktan tarım makinelerine, bitkisel üretimden arıcılığa kadar 100 farklı konuyu kapsayan kitap setleri ile üreticilerimize ulaşılarak eğitimlerine katkıda bulunulacaktır. Bu kitap setlerinin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Denizbank Şube Müdürü Ali YÜCEL’de bir konuşma yaparak: “Tarım sektörüne en yüksek tutarda kredi kullandıran özel banka olarak finansal desteğin yanı sıra, üreticiyi bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik danışmanlık hizmetleriyle de Türk tarımına katkı sağlamayı amaç edinen Denizbank yeni ürün ve hizmetleriyle çiftçinin yanında olmaya devam ediyor.

 

Tarım sektörünün gelişmesi yönünde sürdürdüğümüz yoğun faaliyetler, yenilikçi ürünlerimiz ve sosyal sorumluluk projelerimiz ile Türk çiftçisinin gelişmesine, bilinçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Şubelerimizdeki çoğunluğu ziraat mühendislerinden oluşan müşteri temsilcilerimiz ile yatırımcılara ve üreticilere Denizbank farkıyla kaliteli hizmeti götürmek de hedeflerimiz arasında yer alıyor.

 

Çiftçilerle ilgili projelerimiz devam etmektedir. Dilerim dağıttığımız kitaplar üreticilerimiz tarafından okunur ve faydalı olur.” dedi.

 

Konuşmaların ardından kitap setleri İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan köy-kasabalarda görevli TARGEL personeline törenle teslim edildi.

 


          






Editör: TE Bilişim