İl Çevre ve Orman Müdürü Metin Süzgeç, her yıl 5- 11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası’nın ülkemizde ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edildiğini ve değerlendirildiğini söyledi.
 
            5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün ilimizde çeşitli etkinliklerle ve kamu kurum kuruluş işbirliği ile kutlanacağını dile getiren Süzgeç,“ Kirletilen çevre yok edilen gelecek demektir” dedi.
 
         Teknolojinin ve sanayinin baş döndürücü bir hızla arttığını belirten Süzgeç, “Bu gelişmelerin meydana getirdiği çevre kirliliği, nüfusun hızla artması ve buna bağlı olarak bitmez gibi görünen doğal kaynakların hızla tükenmesi çevre konusunu dünya gündeminin ilk sırasına yerleştirdi. Çevre kirliliğinin sınır tanımaz özellikte oluşu da onu küresel bir sorun haline getirmiştir. Bunu sonucu olarak yakın zamana kadar hayali bir felaket senaryosu olarak gördüğümüz küresel ısınma ve iklim değişikliğinin hissedilir etkileri tüm dünya ülkelerini ciddi olarak düşündürmekte ve acil tedbirler almaya zorlamaktadır” dedi.
 
          1972 yılında İsveç’in Stoklom kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini söyleyen Süzgeç,“Bu tarihten itibaren de Dünya Çevre Günü, ülkemizde ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması ve çevre bilincinin kazandırılması günü olarak kabul edilmektedir” diye konuştu.
 
       Çevrenin korunmasının bütün hükümetlerin, kamu kurum ve kuruluşlar ile tüm sivil toplum örgütlerinin ortak görevi olduğunu ifade eden Süzgeç,“Bizlere emanet edilen topraklar üzerinde sağlıklı ve güzel bir çevrede tüm canlıların yaşama haklarına saygılı bir anlayış içerisinde elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi. Yeni Yıldız Gazetesi/Niğde


Editör: TE Bilişim