Hayatımızı yönlendiren en büyük etkenlerden biri olan internetin geleceğini hiç düşündünüz mü? Şimdi internet sayesinde gideceğiniz yeri seçip yeni arkadaşlar edinebiliyorsunuz? Peki ya gelecekte neler değişecek?

İnsanlık tarihinde az bir döneme sahip olsa da internet, yaşlı dünyamızın gördüğü en büyük çılgınlıklardan biri. Bu kadar kısa sürede hayatımızın değişmez bir parçası haline gelen internet sayesinde, bugün yeni arkadaşlar edinip tüm dünyada olup biteni görebiliyorsunuz.


Bugün daha çok eğlence iş amacıyla kullanılan internetin geleceğini hiç merak ettiniz mi? İletişim anlamında internette ne gibi yenikliler olacak? Bilgisayarınız nasıl değişecek? Sosyal ağların yeri ne olacak? İşte internetin geleceğine yolculuk yapacağınız araştırmamız.

Bilgisayarların Geleceği

Günümüzde bilgisayarlar internete ulaşmak için en önemli araçlardan biri olabilir ancak geleceğin yapısında birçok şey değişecek. Daha hızlı internet ve güvenlik için artık donanımlara para ödemek zorunda kalmayacaksınız. Tüm büyük bilişim firmaları cloud computing sistemine geçmek için kolları sıvadı.

Peki, bu sistem nedir? Bulut bilişim denilen sistem de bulut denilen kısım internetin kendisi oluyor. Dev bir bilgi bulutu haline gelecek olan internet dünyadaki milyarlarca kullanıcının, tüm özel bilgilerini ve bilgisayarındaki dosyaları kaydedecek.

Bulut sisteminde, bilgisayar sadece internete bağlanmak için bir araç haline gelecek. Ancak, daha hızlı veri işlemi için bilgisayarın gücünü kullanmayacaksınız. Hizmetlerini kiraladığınız bulut sunucuları size performans ve bilgi depolama yeri sunacak.

Hiçbir filmi bilgisayarınıza indirmeden sadece internet üzerinden sinema keyfi yaşabileceksiniz. Resimlerinizi, dosyalarınızı ve özel bilgilerinizi bulut sağlayıcısı sunuculara kaydedeceksiniz. Bilgisayarınızı açtığınız zaman sanki işletim sistemine bağlanır gibi buluta girmiş olacaksınız.

İnternete Hangi Cihazlarla Girilecek?

Şu anda bilgisayarlar internet için yegâne ulaşım cihazı olabilir ancak önümüzdeki yıllarda araştırmacılara göre bu oran değişmeye başlayacak. Cep telefonları ve mobil cihazlar kullanıcıların internete girmek için tercih ettiği ilk öncelik olacak.


Cep telefonu firmaları ürünlerini sanal dünyaya uyarlayarak bu konuda ciddi yatırımlar yapıyor. Artık gördüğünüz ilginç bir olayı bilgisayara girmeden sadece cep telefonunuzdan girerek sosyal ağlarınıza yansıtabiliyorsunuz.

Tablet cihazlarında yaygınlaşması ve mobil cihazlar için hazırlanan internet uygulamaları sayesinde yakın gelecekte internet tercihlerimiz de değişecek. Önümüzdeki yıllarda mobil cihazlardan internete girme oranının yüzde 15 daha artması öngörülüyor.

Sosyal Ağlar

Giderek yaygınlaşan ve özel gruplara hitap eden sosyal ağlar gelecekte çok daha farklı amaçlar için kullanılacak. Devletler sosyal ağlarla anlaşma yapma eşiğinde.


Yeni sistemde bir insan sosyal ağ kullanıcısı olmak için sosyal güvenlik numarasını ya da özel bilgilerini paylaşacak. Böylece sosyal ağlarda herkes kendi gerçek kimliğiyle üye olabilecek.

Hükümetler bu sayede, sosyal ağlardaki suç oranlarını kontrol etmeyi hedefliyor. Bu sistemin diğer bir artı yanı ise, insanlara sunulacak olan yeni içerikler. Size ait sosyal ağınız üzerinden bankacılık işlemleri ve devlet işlemlerini yapabileceksiniz. Verginizi yatırdığınız gibi, borçlarınızı sorgulayabileceksiniz.


Kaynak: shiftdelete.net

Editör: TE Bilişim