Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Yazar Turan Yalçın’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, İletişim Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Selen Doğan, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Işıl Horzum, akademik personeli  ve çok sayıda öğrenci  katıldı.

Konferans Yazar Turan Yalçın’ın kendi hayatı hakkında kısa bilgiler vermesiyle başladı. 12 yaşından beri işitme engelli olan Yalçın; “Sizlere tavsiyem okuduğunuz dergilerde, kitaplarda, ilginizi çeken güzel yazıları mutlaka not alın. Bunları öncelikle siz okuyun, daha sonra çevrenizle de paylaşın. Güzel sözler, güzel yazılar ağızdan ağza, kulaktan kulağa yayıldıkça güzelleşir. Boş konuşan dedikodu yapan insanlardan çok; güzel konuşan etkili ve faydalı işler yapan kişilerle arkadaşlık kurun. Diyebilirsiniz ki böyle insanları her zaman bulmak mümkün mü? Evet, mümkün değil ama en güzel arkadaş kitaptır. Kitap yalan konuşmaz bizi aldatmaz” dedi.

Turan Yalçın konuşmasını; “Yapılan bir araştırma da sosyal sorumluluk projelerine katılan yardımsever insanlarla, hayır işlerinde yer alan insanların daha mutlu olduğu ve daha uzun yaşadığı tespit edilmiştir. İnsanlar daha kaliteli uzun bir hayat yaşamak istiyorlarsa yaşlılara ve engellilere yardım etsinler” diyerek sürdürdü.

Engellilerin hiçbir zaman çok fazla ilgi beklemediklerini onların sadece engelini görmemenizi ve normal bir insan gibi davranmanızı isterler diyen Turan Yalçın, engellilerin ihtiyaçlarının sadece sevgi olduğunu belirtti.

Programda ayrıca, sorulan sorular arasından en ilginç soruyu yönelten öğrenciye Yazar Turan Yalçın tarafından imzalı kitabı hediye edildi.

Konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selen Doğan tarafından konuşmacı Yazar Turan Yalçın’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: TE Bilişim