Profiliniz ilgi çekici olmalı ki insanlar onu okuduğunda tıklayıp profilinizi görüntülesin, size mesaj yazsın, göz kırpsın. Aradığınız aşkı siz bulamazsanız, o sizi bulsun! Peki başarılı bir profil nasıl oluşturulmalı? Siberalem.com İlişki Danışmanı Psikolog Ayşegül Denizci, başarılı bir profil oluşturmanın sırlarını paylaştı.



İyi bir profil, arkadaşlık sitelerinin olmazsa olmazı. Siberalem.com İlişki Danışmanı Psikolog Ayşegül Denizci, başarılı bir profilin nasıl oluşturulacağının sırlarını paylaştı.

‘‘Profilinizdeki her detayı dikkatli, bir taraftan da sizi en iyi anlatacak şekilde doldurmanız, aradığınız aşkı bulma yolunda işinize çok yarayacaktır. Profiller hep ‘kendinizi anlatın’ diye başlar; oysa kendimizi ne kadar tanıdığımız ve anlatabileceğimiz tartışmalı bir konu. Ama kendimizi mümkün olduğunca doğru yansıtmak için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:’’

Rumuzunuz sizi yansıtır
İnternette kendi isminiz değil, seçeceğiniz rumuz sizi temsil eder. Bu nedenle profilinizi oluştururken dikkat etmeniz gereken ilk ve en önemli noktalardan biri rumuz seçmektir. Hatta küçük bir hikayesi olan bir rumuz seçerseniz bu, sohbete başlangıç için güzel bir vesile olabilir. Profilinizi oluştururken kendinizi iyi anlatın, eğlenceli olun, merak uyandırın ve özgün olun. İşte o zaman gerçek aşkı bulmaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz. 

Dürüst olun!
Her şeyden önce kendinize karşı dürüst olun ve yazdıklarınızın doğruyu yansıttığına emin olun. Yazdıklarınızı okuyan kişi, sizin nasıl birisi olduğunuz konusunda doğru yargılara varmalıdır. Aksi halde ilk buluşmada yaşanan hayal kırıklığı ve bunu düzeltme çabası yıpratıcı bir süreç olacaktır.

Olumlu olmak önemli
Profilinizi doldururken kendinize ihanet etmeyin. ‘Ben çok kıskanç biriyim’ ya da ‘ben çok sıkılgan biriyim’ diye kendiniz hakkında olumsuz konuşmak, açıklık ve samimiyet değildir. Elbette her birimizin olumsuz ve geliştirilmesi gereken yönleri vardır ama hiç tanımadığınız kişilere bunları yansıtmak kendinize haksızlık olur. Kimse negatif, suratsız bir profile yazmak istemez. Olumsuz cümleler, profilinizi okuyana sizin hakkınızda olumsuz bir izlenim verir. Örneğin kendinizi ifade ederken, ‘Enginardan nefret ederim’ demek yerine, ‘kerevize bayılırım’ yazabilirsiniz.

Başarılı bir profil fotoğrafı hayat kurtarır
Bir fotoğraf, yüzlerce kelimeye bedeldir. Herkes konuşacağı, merhaba diyeceği kişinin yüzünü görmek ister. Ayrıca fotoğraflarımız sadece yüzümüzü, mimiklerimizi yansıtmakla kalmaz, duruşumuz ile ruh halimizden, karakterimizden de ipuçları verir. Siberalem.com’da fotoğraflı profiller, fotoğrafsız profillere göre 7 kat daha fazla görüntüleniyor. Fotoğraflı profil sahiplerinin attığı mesajların cevaplanma olasılığı ise 40 kat daha fazla. 


Siberalem.com hakkında:
2000 yılında kurulan Siberalem.com, Türkiye’nin en eski ve en büyük ilişki ve arkadaşlık sitesi. 
Kurulduğu günden bu yana üye sayısı hızla artan Siberalem.com’da yüzbinlerce kişi tanıştı, binlercesi evlendi. Toplam 15 milyonu aşkın kayıtlı üyesi bulunan Siberalem.com, yenilikleri ve hizmetleriyle üyelerine birçok ayrıcalık sağlıyor.


Editör: TE Bilişim