Microsoft CEO'su Steve Ballmer geçtiğimiz günlerde, Amerikan Başkanı Barrack Obama ve Çin Başkanı Hu Jintao ile biraya geldi.(Korsan Yazılımlardaki Gizli Tehlikelerin Farkında mısınız ? )

Bu önemli toplantıda Ballmer liderlerle yazılıma yapılması gereken yatırımlar, devletlerin üzerine düşen yasal düzenlemeler konusunda bilgi  verdi.

Ancak Ballmer'ın esas gündemi yazılım ve Windows korsancılığnın ulaştığı son nokta konusundaki çarpıcı raporlardı. Microsoft yöneticisi, içeriği çoğunlukla kapalı olan bu topalntıda liderlere Çin'deki inanılmaz korsan pazarı hakkında ufak bir konuşma yaptı.

Ballmer Liderlere Neler Anlattı?

Ballmer, Windows üzerinden verdiği örnek ile tüm dünyada en çok korsan kopyanın Çin'de satıldığını iddia etti. Microsoft'un pazar araştırmalarına göre Çin'de satılan her 10 Windows'tan sadece bir tanesi yasal kopya.

Ülkede korsan Windows'un yüzde 90 civarında olduğunu belirtten Ballmer, aynı zamanda Çin'de yüzde 80 oranıyla Windows XP ve Internet Explorer 6 kullanıldığını bunun da ülkedeki trojan ve spyware miktarını ciddi oranda artırdığının altını çizdi.

Bu toplantı sonrasında açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü, Çin Başbakanı'nın bu konuda bilgilendiğini ve korsanla savaşa sıcak baktığının altını çizdi. Ballmer'ın önümüzdeki günlerde Çin'deki korsana karşı savaş açması ve ülke politikacılarına konferans vermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim