Bir döneme damgasını vuran Back to the Future serisinden esinlenerek tasarlanan ayakkabı ön ve yan yüzlerinde bulunan LED'li lambalara sahip. Açıp kapatılabilen bu lambalar özellikle gece hoş bir görüntü sunuyor.

Konsept bir tasarım olan ve seri üretimi düşünülmeyen Nike Air Mag (ya da bilinen adıyla Marty McFly Ayakkabısı), Back to the Future serisinde rol alan ve halen Parkinson hastalığı ile mücadele eden Michael J. Fox'un filmde kullandığı ayakkabılardan esinlenerek tasarlanmış.

Açık artırma ile eBay üzerinden sadece 1500 adet satılacak olan ayakkabılardan elde edilecek gelir Michael J. Fox'un kurduğu Parkinson'la Mücadele Derneği'ne aktarılacak.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan tanıtım videolarında ise Oklahama City Thunder basketbol takımı oyuncusu Kevin Durant ve Back to the Future serisinin 'Çılgın Profesör'ü Christopher Lloyd rol aldı.


Bir döneme damgasını vuran Back to the Future film serisinde Michael J. Fox, Marty McFly,  Christopher Lloyd ise Çılgın Profesör Emmett Brown karakteri ile rol almıştı. İlki 1985 yılında gösterime giren film serisinde Michael J. Fox, profesörün icat ettiği zamanda yolculuk yapabilen otomobille çeşitli maceralara atılıyordu. Filmin ikinci versiyonu 1989, üçüncü ve son bölümü ise 1990 yılında gösterime sunuldu. 

Editör: TE Bilişim