Yılların yüzümüzde bıraktığı etkiler eş zamanlı olarak burun-yanak bölgesindeki çizgilerinde belirginleşme, yanaklarda sarkma, gıdıda sarkma, boyun ve yüzde derin kırışıklıklarla kendini gösterir. Bu etkilenmeyi yavaşlatmak ve geriye döndürmek için farklı yöntemler kullanılabilir. İlk silahımız Botox , göz çevresindeki, alındaki kırışıklıklar ve kaş kaldırma işlemlerinde oldukça etkili. Daha sonra kırışıklık açıcı hyaluronik asit gibi maddelerden, ileri teknoloji ürünü olan lazerlerden, radyo frekans cihazlarından ve ultrasonografik germe cihazlarından yararlanılabilir. Bu yöntemlerle sonuç alınamaz duruma gelindiğinde ise cerrahi yöntemlere başvuruyoruz.

Göz çevresindeki problemlerin çoğunu bleferoplasti dediğimiz yöntemle çözmekteyiz. Bu yöntem lokal anestezi ve sedasyon altında alt ve üst kapakta var olan cilt ve varsa yağ fazlalıklarının ve sarkmalarının alınmasıdır. Biz kliniğimizde bu işlemleri lazerlerle kombine ederek kullanıyoruz. Lazerlerin en büyük avantajı, elde edilen sonuçların başarısını ve kalıcılığını artırması ile yara iyileşme sürecini kolaylaştırmasıdır.


Gıdıda ki dolgunluk ve sarkmaları ise çoğunlukla Lazer-Lipoliz (Slimlipo) yöntemiyle halletmekteyiz. Bu işlemi lokal anestezi ve sedasyon altında gerçekleştiriyoruz. İki kulak önünden açılan deliklerden girilerek ve 1-2 mm kalınlığındaki lazer ucuyla yağlar eritilmekte ve cilde germe işlemi uygulanmakta. Bu yeni yöntemlerin avantajı ise klasik boyun germe ameliyatlarına göre daha az şişlik ve morluk olması, operasyonun hızlı, iyileşme sürecinin ise kısa olması ve rahat geçmesidir.


Çok ileri derecede kırışıklıkları ve sarkmaları olan yüzlerde ise lazer destekli mini lifting uygulalamalarıyla çok başarılı sonuçlar almaktayız. Bu uygulamada lokal anestezi ve sedasyon altında klasik yüz germeye göre çok daha kısa bir kulak önü kesiden girerek cilt altındaki destek dokuya da germe uyguluyor ardından sarkan cilt dokusunu yok ediyoruz. Bu işlemden sonra cilt kalitesini artırmak, cilt lekelerini düzeltmek ve özellikle dudak üstünde yoğunlaşan ince kırışıklıkları açmak için ileri lazer uygulamalarını işleme ekliyoruz. Eğer hastalarımızda güzelliğin önemli bir kriteri olan elmacık kemiklerin dolgunluğu kaybolmuşsa, bu bölgeye hastanın kendisinden elde ettiğimiz kök hücreden zengin yağ enjeksiyonu yapıyoruz. Bu sayede daha alımlı ve güzel bir yüz elde ederken aynı zamanda daha parlak ve genç bir cilt kalitesi oluşumunu sağlıyoruz. Tüm bu işlemler yaklaşık 2 saat içinde tamamlanıyor. Ameliyat sonrası bir kaç gün içinde geçen şişlik ve morluklar oluşabiliyor.

Superplast hakkında:

Superplast Estetik Cerrahi Merkezi, 2010 yılında, İstanbul’da, Estetik Plastik ve RekonstrüktifCerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner ve Op. Dr. Çoşkun Levent Taşçı tarafından kurulmuştur. Sadece son teknolojileri kullanan Superplast Estetik Cerrahi Merkezi, özellikle ABD’de en son çıkan teknolojilere sahip cihazları Türkiye’deki hastaların hizmetine sunmasıyla öne çıkıyor. Tamamen uzman hekimlerce gerçekleştirilen estetik cerrahi ameliyatlar ve tamamlayıcı tedavilerle beklentileri aşan memnuniyet düzeyi hedefliyor. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin teknolojisi 6 ayda 1 yenileniyor. Kullanılan cihazların güvenilirliği kanıtlanmış ve en son teknolojilerle donatılmış olması merkezin cazibesini arttırıyor. Komplike cihazların kullanımı konusunda son derece deneyimli ve eğitimli olan Superplast doktorları, yurtdışından gelen estetik cerrahi doktorlarına cihazların kullanımı konusunda eğitim vererek bu konudaki başarısını ortaya koyuyor. Eğitim için ağırlıklı olarak İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Güney Amerika ve Uzakdoğu’dan doktorlar geliyor.Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin geniş kapsamlı hasta profilinde yurtiçi ve yurtdışından birçok tanınmış ismin yanı sıra iş dünyasından isimler ve öğrenciler de yer alıyor.


Editör: TE Bilişim