Esteworld’un uzman hekimleri, yeni yıla girerken 2014’ün yeni estetik trendlerini açıkladı. Saç tedavisinde Growth Faktör ve PRP yöntemi öne çıkarken, dermatolojide de ultrason ışınlarıyla yeni nesil cilt gençleştirme revaçta olacak. Cilt tedavisinde özellikle kırışıklıklarla mücadelede fraksiyonel lazer tercih edilecek. Yeni yılın popüler diyeti ise hem kilo verdiren hem de bedeni temizleyen Fitox Diyeti olacak
 
Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri’nin uzman hekimleri, hastanenin Altunizade Şubesi’nde, estetik cerrahi uygulamalardan saç tedavisi ve cilt gençleştirmeden diyet programlarına kadar birçok konuda 2014’te  uygulanacak yenilikleri paylaştı.

“Yeni Yılda Yeni Estetik Trendler” başlıklı söyleşide Medikal Estetik Hekimi Dr. Funda Demir İm, Dermatolog Uzm. Dr. Eylem Acar, Dr. Mehmet Faruk Yavuz, Medikal Estetik Hekimi Dr. Fatma Gülşen Özle, Uzm. Dyt. Bengi Çetiner ve Uzm. Dyt. Hayriye Arıkan yer aldı.

Ultrason ışınlarıyla cilt gençleştirme 

Söyleşinin açılış konulmasını yapan Dermatolog Uzm. Dr. Eylem Acar, ultrason ışınlarıyla cilt gençleştirme tedavisi uyguladıklarını belirtti. Uzm. Dr. Acar, yöntem hakkında şunları paylaştı: “Cilt elastikiyetinin kaybına bağlı olarak kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz konturu, çene hattı ve gıdı bölgesi ile göz çevresinde kırışıklıklara cerrahi bir işlem olmadan düzelme ve gençleşme sağlanıyor. Bu tedavi, ısı enerjisi oluşturan ses dalgaları ile istenen doku derinliğine odaklanarak ve cildin üst tabakasına zarar vermeden deri altındaki bağ dokusunda kollajen üretimi artırarak yapılıyor.” Yöntemin herhangi bir yan etkisi olmadığını belirten Uzm. Dr. Acar ağrısız ve acısız olarak uygulanabilen tedavinin ardından hastaların günlük hayatlarına hemen dönebildiklerini söyledi.

Kırışıklıklarda fraksiyonel lazer mucizesi 

Medikal Estetik Hekimi Dr. Funda Demir İm, fraksiyonel lazer teknolojisinin kozmetik dermatolojide kullanılan son teknoloji olduğunu söyledi. Fraksiyonel lazer ile yüzdeki ince çizgiler  ve kırışıklıklardan, güneş lekelerinden, doğum ve kilo nedeniyle oluşan çatlaklardan yüzde 80-100 oranında kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Dr. Funda Demir İm, fraksiyonel lazerin yanında PRP (Trombositten zengin plazma) tedavisi de uyguladıklarını hatırlattı. Dr. Funda Demir İm, PRP’nin hastanın kendi kanından elde edildiğini belirterek, lazerin ardından hastada plazma maske olarak uyguladığını söyledi. 

Yapılan lazer ve PRP uygulamasıyla cildin yapılandığını kaydeden Dr. Funda Demir İm, “Kırışıklar ve lekeler geriler. Bölge temizlenir ve arınır. Cildin saflığı ve parlaklığı eskisinden daha iyi olacak şekilde geri kazanılır. Özellikle cilt gençleştirme tedavisi için PRP ve fraksiyonel lazer kombine uygulandığında sinerjik etki nedeniyle başarı artar” dedi.

Dr. Funda Demir İm, fraksiyonel lazer uygulamasının ayrıca, siğil, ben, et beni, fibroma, ksantelazma gibi iyi huylu cilt tümörleri, tırnak mantarı, kadınların genital bölgesindeki estetik uygulamalarda ve idrar kaçırma gibi problemlerde başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu söyledi.

Kendi kanınızla saçlarınız tedavi ediliyor 

Toplantıda saç konusuna değinen Dr. Mehmet Faruk Yavuz, dünyadaki tüm toplumlarda saçın sosyal ve kültürel açıdan önemli olduğunu söyledi. Saç dökülmesiyle karşılaşan birinin kendisini fiziksel ve ruhsal olarak zayıf görmeye başladığını anlatan Dr. Yavuz, bu kişilerin hekimlere başvurması gerektiğini dile getirdi. Dr. Mehmet Faruk Yavuz, saç köklerinde zayıflık ve saç tellerinde incelme şikâyeti bulunanlara son tedavi yöntemlerinden biri olan PRP (Platelet Rich Plazma) saç terapisini önerdi.

Kişinin kendi kanından özel bir işlemle ayrıştırılan trombositlerden zengin plazmanın  hasarlı saç köklerinin onarımında  önemli rol oynadığını belirten Dr. Yavuz, şunları söyledi: “PRP tedavisinde elde edilen bu trombositler  saçlı deriye uygulanarak hasarlı saç köklerinin onarılması, yenilenmesi ve çoğalmasını tetikler. Böylece PRP zayıflamış ve hatta tüy haline gelmeye başlamış saç telleriyle, ölmeye yüz tutmuş saç köklerini canlandırıp saçların eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.”

Kent yaşamında “Growth Faktör” uygulaması

Medikal Estetik Hekimi Dr. Fatma Gülşen Özle de saç tedavisindeki  son yöntemlerden birinin de Growth Faktör uygulaması olduğunu açıkladı. Saçın sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için Growth Faktör uygulamasının saç kalitesini artırarak dökülmeyi önlediği ayrıca belli oranda yeni saç kazanımı sağladığı, pratik ve etkili bir çözüm olduğunu belirtti.

Dr. Fatma Gülşen Özle, Growth Faktör’ü şöyle anlattı: “Konusunda uzman hekimlerimiz Skin Stamp adı verilen bir cihazla saç deride mikrokanallar açıyor. İçerisinde büyüme faktörlerinin bulunduğu Growth Faktör  açılan bu kanallardan saçlı deriye  transfer ediliyor. İşlem sırasında herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmediği gibi seans sonunda günlük yaşam konforunuzdan ödün vermeden sosyal ve iş yaşamınıza devam edebiliyorsunuz.”

Uykusuzluk ve yorgunluğu ‘Fitox Diyeti’ ile giderin

Toplantıda konuşan diyetisyen Hayriye Arıkan ise diyet ile zayıflamanın tek başına yeterli olmadığını, bunun yanında vücudun sağlıklı ve bir takım rahatsızlıklardan arındırılmış olması gerektiğini anlattı. Beslenme koçu eşliğinde yapılan fitox diyetinin kişiye özel bitkisel karışımlarla uygulandığını kaydeden diyetisyen Arıkan, “Fitox diyeti ile vücuttaki toksinler atılıyor. Bunun yanında vücutta, ödem, sindirim sorunu, uykusuzluk, yorgunluk gibi problemler çözüme kavuşabiliyor” dedi.

Diyetisyen Bengi Çetiner de fitox diyetinin kilo vermenin yanı sıra vücut direncini artırdığını belirterek, diyetin vücutta anti-aging etkisi gösterdiğini belirtti.

Fitox diyetinin doğal bir antioksidan etkisiyle bedeni temizlediğini ifade eden diyetisyen Çetiner, şöyle konuştu: Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için yararlı olsa da bilinçsizce tüketilmesi istenmeyen etkilere sebep olabilir. Çünkü bu karışımlar kişinin ihtiyacına göre özel olarak belirlenir. Bu nedenle mutlaka uzman kontrolünde beslenme listenize eklenerek kullanılmalıdır.” Diyetisyen Bengi Çetiner, Fitox diyetinde beslenmenin bitkisel çay, sebze ve meyve ağırlıklı olduğunu söyleyerek, sofrada hayvansal gıdalara daha az miktarda yer verildiğini ifade etti.




Editör: TE Bilişim