Yüzdeki yaşlanmayı gösteren değişiklikler ilk önceleri kaz ayakları, alın çizgilerinde belirginleşme, göz kapaklarında torbalanmalar ardından  alt ve üst göz kapağı ve kaşlarda düşme olarak öne çıkıyor.  Superplast Estetik Merkezi’nden Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Cihangir Toraman, Bu bozuklukların düzeltilmesinde Botox, Hyaluronik asit gibi çok uzun zamandır kullanılan araçlar dışında dünyaca kabul edilmiş ve  FDA onaylı cihazlar sayesinde kişinin ihtiyacına göre yapılan uygulamalarda çok başarılı sonuçlar elde edildiğini belirtiyor.

Örneğin 30-40‘lı yaşlarında bir hanımda ciltte sarkmalar ve cilt kalitesinde bozulma çok fazla değildir, bu yaş grubunda cilde kandan elde edilen PRP adı verilen kök hücre enjeksiyonuyla beraber tek bir seans lazer ve göz çevresine botoks uygulanması genç ve taze bir görünüm için yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra gerektiğinde “ışık dolgusu” da kırışıklıkları açmak için tedaviye eklenir.

 

 Op. Dr. Cihangir Toraman, göz çevresindeki kırışıklık oluşumunu hızlandıran olumsuz etkenlere karşı şunları öneriyor;” Göz çevresine bakım kremleri  kullanın. Gözlerinizi kısmanıza neden olan mimikleri mümkün olduğunca kullanmayın, hatta  bunu görmek için ayna karşısında deneme yapabilirsiniz. Işıktan rahatsız oluyorsanız mutlaka gözlük kullanın. Uyku ve beslenme düzeninize dikkat edin.TV, bilgisayar, notebook ve akıllı telefonlar gibi ışın yayan  aletlere fazla bakmaktan kaçının. Haftada bir kez zaman ayırıp göz çevresine bakım yapmalı ve cildinize uygun dinlendirici maskeler uygulamalısınız.

 

Superplast hakkında:

Superplast Estetik Cerrahi Merkezi, 2010 yılında, İstanbul’da, Estetik Plastik ve RekonstrüktifCerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner ve Op. Dr. Çoşkun Levent Taşçı tarafından kurulmuştur. Sadece son teknolojileri kullanan Superplast Estetik Cerrahi Merkezi, özellikle ABD’de en son çıkan teknolojilere sahip cihazları Türkiye’deki hastaların hizmetine sunmasıyla öne çıkıyor. Tamamen uzman hekimlerce gerçekleştirilen estetik cerrahi ameliyatlar ve tamamlayıcı tedavilerle beklentileri aşan memnuniyet düzeyi hedefliyor. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin teknolojisi 6 ayda 1 yenileniyor. Kullanılan cihazların  güvenilirliği kanıtlanmış ve en son teknolojilerle donatılmış olması merkezin cazibesini arttırıyor. Komplike cihazların kullanımı konusunda son derece deneyimli ve eğitimli olan Superplast doktorları, yurtdışından gelen estetik cerrahi doktorlarına cihazların kullanımı konusunda eğitim vererek bu konudaki başarısını ortaya koyuyor. Eğitim için ağırlıklı olarak İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Güney Amerika ve Uzakdoğu’dan doktorlar geliyor.Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin geniş kapsamlı hasta profilinde yurtiçi ve yurtdışından birçok tanınmış ismin yanı sıra iş dünyasından isimler ve öğrenciler de yer alıyor.


Editör: TE Bilişim