Düğün hazırlığı sırasında seçmeniz gereken iki çeşit iç çamaşırı vardır: birincisi düğün günü giyeceğiniz, diğeri ise düğün gecesi giyeceğiniz.



Gündüz için seçeceğiniz iç çamaşırında önemli olan konfor ve rahatlık iken, gece için seçeceğiniz iç çamaşırında 
seksilik ön plana çıkar. Peki gelinlik için iç çamaşırı seçerken nelere dikkat etmeliyiz;

 

Doğru Sütyen Seçimi

1. Konfora odaklanın. Düğün töreniniz sırasında destek ve konfor, seksilikten daha önceliklidir. Bu büyük günde ihtiyacınız olan son şey elbisenizin düşeceği korkusunu yaşamaktır ya da sütyeninizin destek tekinin çıkarak göğsünüze batması ve düğün boyunca sizi rahatsız etmesidir.

2. Eğer gelinliğiniz sert ve kalın bir kumaştan yapılmışsa sütyen seçiminiz daha kolay olacaktır. Ancak hafif ve ince bir kumaştan yapılmışsa dikişsiz, bantsız ve mümkün olduğunca sade bir sütyen tercih etmeniz gerekir.

3. Doğru sütyeni seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yakanın modelidir. Sütyeninizin modelini mutlaka gelinliğinizin yakasına uygun seçmelisiniz.

*Eğer gelinliğiniz straples ise askısız ya da bant şeklinde bir sütyen seçmelisiniz. Askısız sütyenler daha az destek sağlarken, bant seklindeki sütyenler ise bazı göğüsleri dümdüz olacak şekilde bastırabilir.
*Gelinliğinizin sırtı da açıksa belden kancalanan bir sütyen tercih etmeniz gerekir.
*Küçük göğüslere sahip bayanlar sütyen içine ayrıca koyulan silikon desteklerden kullanabilirler. Bu ürünler doku ve yoğunluk olarak göğüslere oldukça benzer olduğu için hem belli olmaz hem de rahatsızlık vermez.

 

4. Eğer sütyeninizi gelinliğinizden önce alacaksanız birbirine dönüştürülebilir bir model tercih etmeniz gerekmektedir. Askılı, askısız, straples, çapraz askılı ve T şeklinde askılı modellere dönüşebilen sütyenler de mevcuttur.

5. Hacim ekleyin. Yapay görünmeden de göğüslerinize hacim katabilirsiniz. Pamuk veya jel yastıklar ile sütyeninize takviye sağlayabilirsiniz. Eğer doğal hissediyor ve görünüyorsanız sorun yok demektir.

6. İlerleyen saatlerde gelinlik çıktıktan sonrası için önemli olan ayrıntılar da var. Bu baştan çıkarıcı ayrıntıları düşünürken rahatlığı göz ardı etmeyin.

7. Saten ve dantel sütyenlerle hem rahat ederken hem de seksi görünebilirsiniz. Ancak teninizi gösteren tam dantel sütyenler çok daha ilgi çekici olmanızı sağlayabilir.

8. Sütyen seçerken renk seçeneğini beyaz ve krem rengi ile sınırlamanıza gerek yok. Gelinliğinizin kumaşına göre, dışarıdan belli olmadığı sürece istediğiniz renk sütyen tercih edebilirsiniz.

 

 

Doğru Külot Seçimi

1. Önemli olan düğün töreni boyunca kendinizi konforlu hissetmenizdir. Tahmin edersiniz ki herhangi bir rahatsızlık hissettiğinizde çamaşırınızı yeniden ayarlamanız mümkün olamayacak. Eğer baştan rahat hissetmediğiniz bir külot seçerseniz, düğün boyunca kendinizi rahatsız hissedeceksiniz. Ama kendinizi içinde rahat hissettiğiniz standart külotlar dışında tercih edebileceğiniz oldukça fazla seçeneğiniz var.

2. Pürüzsüz bir görüntü elde etmeniz oldukça önemli. Bu yüzden öncelikle dikişsiz modelleri tercih etmelisiniz. Ayrıca bazı dantelli külot modelleri üzerindeki kabartılar nedeniyle dışarıdan belli olabilir. Bu yüzden daha düz dantelli modelleri tercih etmeniz kötü bir görüntü oluşmasını engelleyecektir.

 

3. Düğün gecesi için seksi detaylar ekleyebilirsiniz. Teninizi gösteren şeffaf dantel kumaşlar oldukça iyi bir tercih olabilir. Ayrıca külotunuzun sütyeninizle uyumlu olması daha şık ve seksi görünmenizi sağlayacaktır.

4. Külot yerine tanga tercih edebilirsiniz. Birçok kadın bu çamaşırı rahatsız bulsa da oldukça seksi durduğu inkar edilemez. Yine de olası rahatsızlıkları önlemek için dikişsiz, mikrofiber ve pamuklu olanları tercih ediniz.

 

Çorap Seçenekleri

1. İşlerinizi kolaylaştırmak için şeffaf bir külotlu çorap tercih edebilirsiniz. Standart şeffaf bir külotlu çorap bacaklarınızı oldukça güzel gösterebilir. Bu seçenek size yeterince ateşli gelmemiş olabilir ancak gayet düzgün bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

2. Eğer biraz fazla kilonuz olduğunu düşünüyorsanız, ekstra sıkılaştırıcı özelliği olan külotlu çoraplar tercih edebilirsiniz. Bunların tamamı ya da belirli bölgeleri daha sıkı ve kalın olarak üretilen birçok çeşidi mevcut. Siz de mutlaka kendi ihtiyacınıza uygun bir ürün bulabilirsiniz.

3. Çorap kaçıklarına engel olmak için kalın külotlu çorapları tercih edebilirsiniz. Naylon çoraplardan daha kalın olan bu ürünler düğün dansınızda daha rahat hissetmenizi sağlayabilir.

4. Jartiyer kemeri ve çorap kullanarak seksi bir görüntü oluşturabilirsiniz. Eğer uzun bir gelinlik giyecekseniz tek seçenekle paçayı kurtarabilirsiniz. Ancak kısa etekli bir model tercih ettiyseniz başka bir alternatif seçebilir, gecenin ilerleyen saatleri için jartiyere geçebilirsiniz.

 

Korseler, Teddyler ve Daha Fazlası

1. Vücudunuzu daha formda göstermek için inceltici ve şekillendirici korseler kullanabilirsiniz. Modern günlük korseler vücudu şekillendirmek için likralı ya da spandeks kumaşlardan üretiliyorlar. Hem rahat hem şık birçok modeli bulunan bu ürünlerden faydalanabilirsiniz.

2. Göğüslerinizi daha hacimli göstermek istiyorsanız korse şeklindeki büstiyerleri tercih edebilirsiniz. Bu tip iç çamaşırları belinizi iyice sıkarak göğüslerinizi yukarı kaldırır ve vücudunuza son derece kıvrımlı ve seksi bir görüntü kazandırır. Düğün sırasında giymek için belinizin altına kadar uzanan büstiyerleri tercih edebilirsiniz. Eğer düğün gecesi de giymeyi düşünüyorsanız seçeneklerinizi genişletebilir, büstiyerinize seksi bir jartiyer ve çorap ekleyebilirsiniz.

3. Babydoll, teddy veya kombinezon giyerek gayet cilveli bir düğün gecesi görünümü elde edebilirsiniz. Bu iç çamaşırları vücudunuzu basit bir sütyenden daha fazla kapattığı halde çok daha seksi bir görünüm elde etmenizi sağlar. Daha da seksi bir görünüm elde etmek için saten, ipek, transparan veya tamamı dantel olan iç çamaşırlarını tercih edebilirsiniz.

4. Set olarak satılan çamaşırları tercih etmeye özen gösterin. Çoğu gelinlik iç çamaşırları set halinde satılır, çünkü bu daha uyumlu ve daha şık bir görünüm elde edilmesini sağlar. Tabii ki ayrı ayrı parçalardan da bir set elde edilebilir. Ancak bu hem daha zahmetli hem de uyum konusu göz önünde bulundurulduğunda daha risklidir.

 

Ufak İpuçları

* İhitiyacınız olan iç çamaşırlarının listesini mutlaka önceden hazırlayın. Düğün gününe kadar hatırlamanız gerek o kadar çok şey olacak ki, bu listeyi önceden hazırlamak stres seviyenizi büyük ölçüde düşürecektir.
* Her gelinlik provasında mutlaka gelinlikle birlikte giyeceğiniz iç çamaşırlarını giyin. Belki size önemsiz gözükebilir ama, iç çamaşırının modeli gelinliğin duruşunu büyük ölçüde etkiliyor.



Editör: TE Bilişim