GeoMASS Trikoloji (Saç ve Saç Derisi Bilimi) ARGE Laboratuvarı’nda kişiye özel şampuanlar üreten LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam: "Saç kurutma işlemi saçın ve saç derisinin doğal nemini alarak, teli ciddi anlamda zayıflatıyor"

"Saçlarınızı en azından bu yaz havlu ile kurutun ve bunu alışkanlık haline getirin. 4-5 dakika içinde saç kurutma makinesinin gereksiz olduğunu göreceksiniz"

"Sağlıksız saçların en önemli nedenlerinden biri de saçları arkaya doğru sıkı bir şekilde toplamak. Saçlar kesinlikle özgür bırakılmalı"



 Kişiye özel geliştirdiği ürünlerle saç ve saç derisi sorunlarına çözüm sağlayan LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, saç dökülmelerinin en önemli nedenlerinden birinin saç kurutma makineleri olduğunu belirterek, yaz aylarının doğal kurulama alışkanlığını geliştirme anlamında bir fırsat olacağını bildirdi.

Talat Sam, grup bünyesindeki GeoMASS Trikoloji (Saç ve Saç Derisi Bilimi) ARGE Laboratuvarı’nda tüketiciyle buluşan Revox marka şampuanların saç sorunu olanların kısa sürede imdadına yetiştiğini belirtti.
Laboratuvarlarında kişiye özel tamamen doğal ürünlerle ürettikleri şampuanlardan tam verim alınabilmesi için tüketicilere bir takım önerilerde bulunduklarını kaydeden Sam, özellikle saç kurutma makineleri, saçların sıkı sıkıya bağlanması, saç tutucular ve nemlendiriciler gibi kalitesiz kozmetiklerin, güzelliğin en önemli parçası olan saçların kaybolmasına yol açtığını ifade etti.

Talat Sam, "saç düşmanı" olarak tanımladığı fön makinelerinden en kısa sürede kurtulmak gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:
"Yaz aylarının, aşırı sıcak, deniz, havuz gibi etkenler nedeniyle saçlara zarar verdiği bilinir. Oysa, fön makinesinin zararlı etkilerinden kurtulmak için, başlayan yaz ayları saç kurutma alışkanlığından vazgeçerek çok iyi bir fırsat olabilir. Özellikle iş kadınlarının vazgeçilmezi olan fön makineleri, saçın doğal nemini almakla kalmıyor, saçın üzerinde bulunan ve saç gelişimi için çok önemli olan doğal yağlı yapıyı da yok ediyor. Saç kurutma işlemi saçın ve saç derisinin doğal nemini alarak, teli ciddi anlamda zayıflatıyor. Biz ürettiğimiz Revox şampuanlarda her ne kadar bu yok oluşun önüne geçmeye çalışsak da fön makinesinin deriyi kavuran etkisi ile baş etmekte açıkçası zorlanıyoruz. Başta kadınlar olmak üzere herkese fön makinelerine veda etmeleri çağrısında bulunuyoruz.  Saçlarınız sıcak havalarda kolaylıkla kuruyacaktır. Geliştirdiğimiz tamamen doğal ürünleri düzenli aralıklarla kullanmanız, saç kurutma makinesi alışkanlığından kurtulmanız saçlarınızın canlanması, hacim kazanması ve sıklaşması şeklinde size ödül olarak dönecek."
 
-"Saçlar vücudumuzun en nazik parçalarıdır, hırpalanmaya gelmez"
 
Talat Sam, saçların sadece havlu ile kurulanmasının yeterli olacağını belirterek, "Saçlarınızı en azından bu yaz havlu ile kurutun ve bunu alışkanlık haline getirin. 4-5 dakika içinde saç kurutma makinesinin gereksiz olduğunu göreceksiniz. Ancak havlu ile kurutmayı da abartmamak gerekli. Saçlar vücudumuzun en nazik parçalarıdır, hırpalanmaya gelmez" dedi. 

Saçları hırpalamanın sadece kurutma işlemi ile sınırlı kalmadığını, hatalı toplama işlemlerinin de saça ciddi zarar verdiğini anlatan LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, "Sağlıksız saçların en önemli nedenlerinden biri de saçları arkaya doğru sıkı bir şekilde toplamak. Laboratuvarlarımızda yaptığımız testlerde gerilen saç köklerinin deriden yeteri kadar beslenemediğini, deriyi strese sokarak günlük 100 civarı olan saç kaybını bir kaç kat artırdığını belirledik. Saçlar kesinlikle özgür bırakılmalı, toplamak çok gerekliyse gerginliği iyi ayarlanmalı" diye konuştu.
 
-Doğanın Renkleri-
 
Talat Sam, doğayı insanların sağlıklı yaşamı için kullanırken, tabiatın tüm bereketini gözler önüne sermek için Twitter’da “Doğanın Renkleri” adlı fotoğraf yarışması düzenlediklerini anımsattı.
Sam, 22 Mayıs Biyoçeşitlilik Günü’nde başlattıkları ve büyük ilgiyle karşılanan yarışmanın doğaya verdikleri değerin bir kanıtı olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
"30 Haziran’da sonuçlanacak yarışmada tüm doğa sevdalılarını çektikleri doğa fotoğraflarını  #doğanınrenkleri hashtagiyle paylaşmalarını istiyoruz.  Birinci seçilen fotoğrafın sahibine yine doğanın tüm güzelliklerinin gözler önüne serildiği Abant’ta iki kişilik 1 gün konaklamalı harika bir tatil hediye ediyoruz. Herkesi bu güzel fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum.”


Editör: TE Bilişim