18 Ağustos 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Türk Savunma Sanayi, kendine yeniden bir çeki düzen verme evresine girmiştir. Türk Savunma Sanayimiz YERLİLEŞTİRİLECEKTİR. Yeni yapıya kavuşturulan ve sivilleştirilen Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü, bu konuda yepyeni bir düzenlemenin eşiğindedir.
 
Bu yeni yapılanmada rol kapacak iller, geleceğin sanayi merkezi olacaklardır. Buralarda yeni yatırımların yanında, yan sanayi de patlama yapacaktır.
 
Bu büyük değişimin farkında olan ve geleceği gören stratejik akıl sahibi iller şimdiden kolları sıvamış ve gerekli aktif faaliyetlere hızla başlamışlardır.
 
Bu illerden birisi ve en aktifi de, Kayseri ilimizdir. Bu ilimizde geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayi konulu bir toplantı düzenlenmiştir.
 
Toplantıya, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Sayın Murat AKKAYA konuşmacı olarak katılmışlardır. Konuşmalarının basına yansıyan bölümünde (Dünya Gazetesi, 29 Ocak 2018, Mahmut SABAH, sayfa 11) “Tüm yatırımları Kayseri’ye yönlendiriyoruz. Bu konuda yakında Kayseri’ye müjdeyi vereceğiz” diye ekliyor. Konu ile ilgili Kayseri Belediye Başkanı ile Kayseri Sanayi Odası Başkanı M. BÜYÜKSİMİTÇİ savunma sanayi için “Kayseri’nin ufkunun açılmasında etkin rol oynayan, kentin olmazsa olmazlarından biri” diye konuşuyor.
 
Bu hayati konunun mutlaka ciddiyetle takip edilip, bizim faal olan Askeri Fabrikamızın da yepyeni büyük yatırımlarla müjdeleneceğini bekliyoruz. Çünkü bu bölge, yani ilimiz, beşinci teşvik bölgesindedir ve yatırımlar için cazip bir merkezdir ve avantajlıdır.
 
Testi kırılmadan, geç kalınmadan; ben gelişmelerden haber vereyim istedim.
 
Başarı dileklerimi sunarım.
 
Akın GÖNEN
Devlet E. Bakanı
17 - 20. Dönem Niğde Milletvekili
06.02.2018