Böyle bir türkü vardır bilirsiniz. 
‘Su sızıyor sızıyor taşların arasından 
Eğil bir yol öpeyim kaşların arasından’
Artık Tayyip Bey’in nerede konuştuğunu takip edemez haldeyim. Konuşmalarından birinde (galiba Balıkesir’de) şöyle dedi:
 “Biz bu süreç uğruna elimizi, bedenimizi, her şeyimizi taşın altına koyduk.” 
Meali böyleydi. Su sızıyor sızıyor taşların arasından demem boşuna değildi. Öcalan’ın raporu işte böyle iktidarın ellerini, bedenlerini, her şeylerini koydukları taşların arasından süzülüp gazetelere ulaştı. 
Tayyip Bey, bunu gazetesine yetiştiren muhabiri de azarladıkça azarladı.  “Batsın böyle gazetecilik”  diyor,  “batsın bu dünya” der gibi. 
Adam her şeyden önce gazetesini düşünür. Bavulcular, CD’ciler nasıl her şeyden önce gazetelerini düşündüyse bu da gazetesini düşünmüş. İtiraf edeyim ki büyük bir gazetecilik başarısıdır.
İkinci  “taş”  olayı. Tayyip Bey bu süreçte önlerine hep taş koyduklarını söylüyor. İşte dedik ya, su bütün bu taşların arasından sızıyor, türküdeki hikmete bakın. 
Önlerine taş koyanlar kimler hâlâ anlamadık. Bütün siyasi güçlerle, hemen hemen, koalisyon halindeler. Hatta siyasi olmayan güçlerle de. Taş koyacak kim kaldı geride? 
 

***
 

Öcalan müthiş açıklamalar yapmış. Hele o altın tepsi açıklaması ömürdü. Yani  “onlara iktidarı altın tepsi içinde sunduk” demesi. Sonra,  “onları biz iktidar yaptık”  demesi... Biz de zannediyorduk ki, Tayyip Bey’in bin defa iddia ettiği gibi onları iktidar yapan “milli irade” dir. Hay Allah! Neye inanacağımızı şaşırdık. Herkesin dediği gibi bu rapor açıklanmalı. Biz de kime inanacağımıza karar vermeliyiz. 
 

***
 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, dikkate değer bir şey yaptı. Önce İskender kebap yedi, sonra döner kesti. Bunu yaparken fotoğrafı da var. Bu bir haber oldu. Davutoğlu’nun bundan önce haber olan lafları ise İsrail’in gemide öldürdüğü 9 kişiydi. Bunu o kadar zaman sonra nereden gündeme getirdi derseniz, şöyle oldu:
Tayyip Bey’in Siyonizm’i eleştiren, Amerika’dan da tepki alan, hatta Türkiye’ye gelen yeni Dışişleri Bakanı’ndan özel bir tepki alan konuşmasından sonra Davutoğlu, Tayyip Bey’i savunmak ve duruma  “açıklık”  getirmek için bu gemi vakasını hatırlattı. 
İyi de Tayyip Bey, herhalde Siyonizm’i ideolojik olarak eleştirmiştir. Bu gemi vakası ise ideolojik bir açıklama olmaktan çok uzaktır. Nasıl bir resmi açıklamadır bu!