Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen 'Yol Bisiklet Türkiye Şampiyonası' Niğde'de düzenlendi.

Niğde son yılların en büyük spor organizasyonuna imza attı. 



Türkiye
 Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen 'Yol Bisiklet TürkiyeŞampiyonası' Niğde'de düzenlendi. 180 sporcunun katıldığı yarışlar, büyük erkekler, genç erkekler masterlar A-B kategorilerinde yapıldı.


Niğde Gençlik Spor İl Müdürü Harun Turhan, Niğde'de bulunan parkurların bisiklet yarışları için en uygun parkur olduğunu söyledi. Bisiklet yarışlarının Niğde'de yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Turhan, "Yol Bisiklet Türkiye şampiyonası 3 kategoride yapılan bir şampiyonadır. Gerçekten şampiyonayı bu faaliyeti yapmak zordur ama Niğde-Bor-Altunhisar parkurları Türkiye yol bisiklet yarışları için en uygun parkurdur. Türkiye bisiklet federasyonu bu parkuru uygun gördü. Bu yarışmayı diğer illerin parkuru olmadığı için bize verdiler. Niğde Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak bu yarışın altından kalkmak sorundayız. Başarılı bir şekilde yarışlar sürüyor. İki kategori kaldı inşallah kazasız belasız olarak atlatacağız" şeklinde konuştu.

Turhan, Niğde'ye bu yarışmadan dolayı 500 kişi geldiğini ve bu kişileri il olarak en iyi şekilde misafir ettiklerini belirtti.

Niğde Bisiklet Antrenörü ve Türkiye Bisiklet Şampiyonası Yarış Organizatörü Özcan Kodaz, Yol Bisiklet Türkiye Şampiyonasına 180 sporcunun katıldığını belirtti.

Kodaz yaptığı açıklamasında, "Bu Türkiye şampiyonası gençler büyükler masterlar A-B gurubu yarışmaktadır. Dünkü etapta zamana karşı olarak ilk etabı tamamladık. Bugün ise yol yarışını gerçekleştiriyoruz. Büyük erkeler kategorisinde mesafesi 
130 kilometre, genç erkeler80 kilometre ve master AB grubu ise 50 kilometreden oluşmaktadır. Büyük erkeler yarışını tamamladık. Yarışlara 180 sporcu katıldı.Türkiye'nin her bölgesinde sporcular bulunuyor" ifadelerini kullandı.


TÜRKİYE BİSİKLET ŞAMPİYONASINDAN NOTLAR


131 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği Türkiye Şampiyonasının ilk etabı zamana karşı yapıldı. Zaman karşı Büyük Erkekler kategorisi ile start aldı. Büyük Erkekler kategorisinde 2′şer dakikalık aralar ile start alan sporcular 30 km’lik zorlu parkurda büyük mücadele verdiler.

Torku Şeker Spor ve Kocaeli Brisa Spor arasında sürekli değişen liderlik mücadelesini Torku Şeker Spordan 00:39:15 derecesi ile Bekir Baki AKIRŞAN kazandı. İkinci ise yine Torku Şeker Spordan 00:39:42 derecesi ile Mustafa SAYAR olurken 00:40:55 derecesi ile Brisa Spordan Feritcan ŞAMLI yarışı üçüncü olarak tamamladı.




Büyük Erkekler yarışları sonrasında start alan Genç Erkeklerde ise sporcular 15km’lik zorlu parkurda mücadele ettiler.

Brisa Spor  takımından 00:20:07 derecesi ile Onur BALKAN birinci olurken, 00:21:00 derecesi ile Torku Şeker Spordan Fethullah KÖSE ikinci ve 00:21:03 derecesi ile Brisa Spordan Muhammet Ali ÖZÇELİK yarışı üçüncü olarak tamamladı.



Master A kategorisinde ise Arifiye Gençlik Spor Kulübünden 00:18:52 derecesi ile Mehmet Bahattin TAŞKIN birinci, 00:19:00 derecesi ile Denizli adına Ferdi olarak yarışan Hakan YILDIRIM ikinci ve 00:19:27 derecesi ile Yeşil Giresun Belediye Spordan Serhat EROL yarışı üçüncü olarak tamamladı.




Zamana karşı etabından son yarışı ise Master B kategorisinde gerçekleşti. 00:18:53 derecesi ile Çorum Belediye Spor Kulübünden Zafer YALIN birinci, 00:20:35 derecesi ile Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübünden Mehmet BOZDEMİR ikinci ve yine Çorum Belediye Spor Kulübünden 00:20:44 derecesi ile Adem KOÇAY yarışı üçüncü olarak tamamladı.



Niğde de yapılan Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonasının ikinci gününde ise yarışların startı 09:30 da verilirdi. Büyük Erkekler kategorisi ile başlayan yarışlar 130km’lik parkurda gerçekleşti. Brisa Spor Kulübü ve Torku Şeker Spor Kulübü arasında yaşanan kıyasıya çekişmeyi Torku Şeker Spor kazandı. Torku Şeker Spor güzel bir takım çalışması yaparak kürsüyü kapattı ve 03:10:36 derecesi ile Nazım BAKIRCI birinci, 03:10:37 derecesi ile Bekir Baki AKIRŞAN ikinci ve 03:11:32 derecesi ile Miraç KAL yarışı üçüncü oldular.






Büyük Erkekler yarışının sonrasında start alan Genç Erkekler ise 80 km’lik parkurda mücadele ettiler. Konya İl Özel İdare Spor Kulübü ile Brisa Spor arasında yaşanan finiş mücadelesini 02:10:20 derecesi ile Brisa Spordan Onur BALKAN kazanırken, 02:12:35 derecesi ile Konya İl Özel İdare Spor Kulübünden Sabri YILDIRIM ikinci ve yine aynı takımdan 02:12:44 derecesi ile Mücahit Kürşat yarışı üçüncü olarak tamamladılar.



Master A kategorisinde ise müthiş finiş mücadelesi yaşandı. Toplu olarak finişe gelen sporculardan Hakan YILDIRIM son dakika yapmış olduğu atakla yarışı 01:20:08 derecesi ile birinci olarak bitirirken, yine aynı derece ile Arifiye Gençlik Spor Kulübünden Mehmet Bahattin TAŞKIN ikinci ve Ege Pedal Spor Kulübünden Turgay Germen yarışı üçüncü olarak tamamladı.


Master B kategorisinde ise, 01:20:08 derecesi ile Çorum Belediye Spor Kulübünden Adem KOÇAY birinci, 01:20:09 derecesi ile Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübünden Mehmet BOZDEMİR ikinci ve yine aynı derece ile Bolu Gençlik Merkezinden İsmail İLTİR yarışı üçüncü olarak tamamladı.





Yarışlarda derece yapan sporculara kupalarını Bisiklet Federasyonu Yönetimi Kurulu Üyesi Ercan OKUR, Trafik Denetleme Ekipler Amiri Soner ÜNÜVAR, Niğde Personel Şube Müdür Vekili Çiğdem EMLEK, 
Şpor Servisi Personeli ve Sözleşmeli Spor Uzmanları Ogün HAZAR ve Bahar YAVUZ, Yarış Komiseri Rüstem KAYIN ve Niğde İl Temsilcisi ve Antrenörü Özcan KODAZ verdi.



Niğde Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonasına vermiş oldukları desteklerden dolayı Bisiklet Federasyonu Yönetimi Kurulu Üyesi Ercan OKUR, Trafik Denetleme Ekipler Amiri Soner ÜNÜVAR, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN, Spor Şube Müdürü Gafur EMLEK, Personel Şube Müdür Vekili Çiğdem EMLEK, Şpor Servisi Personeli ve Sözleşmeli Spor Uzmanları Bahar YAVUZ  ve Ogün HAZAR, Niğde İl Müdürlüğü Personelleri, Yarış Komiseri Rüstem KAYIN, Niğde İl Temsilcisi ve Antrenörü Özcan KODAZ’a ayrıca   teşekkür edildi. 


Detaylı yarış sonuçları için tıklayınız…





Yarış Fotoğrafları:

Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Niğde – Albüm 1

Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Niğde – Albüm 2





Editör: TE Bilişim