Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tecrübeli Milli Takım Antrenörleriyle yaz spor kurslarında son hazırlıkları tamamlandı.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan İl spor merkezleri hakkında bilgi verdi, yaz spor kursları için velilere ve gençlere çağrıda bulundu. İlimizde 29 Haziran 2011 tarihinde saat 9.30 da açılışının yapılacağını, Atletizm, Basketbol, Badminton, Boks, Cimnastik, Kick Boks, Masa Tenisi, Taekwondo, Voleybol, Güreş, Judo, Satranç, , Bisiklet, Beyzbol, Muay Thai, Kayak, Hentbol, Futbol, Bağlama, Gitar, Resim ve Halk Oyunları gibi sportif ve kültürel dallarda kurslar açılacaktır dedi.
 
          İl Spor Merkezlerinin amacının 5–18 yaş arası çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürü, yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmelerini, her türlü zararlı alışkanlıklardan ve yasa dışı eylemlerden korumak, ruh beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan kursların okulların açılmasına kadar süreceğini belirtti.
 
         Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan spor kursları birçoğu milli takım antrenörlerinden oluşan kadro ile toplantı yaparak son hazırlıklarını tamamladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan; aynı zamanda çocuklarımızın düzenli ve başarılı kurslar görmelerini sağlayarak kurs sonunda yetişen elit sporcuların, diğer zamanlarda da antrenman yapma imkânları sunularak ulusal ve uluslar arası yarışmalarda müsabık sporcu yetiştirilmelerini amaçladıklarını belirterek Niğde protokolünü ve bütün halkımızı yaz spor açılışına davet etti.
 
          İl spor merkezlerine kayıt için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze spor yapmaya manisi olmayan çocukların, 1 resim ve nüfus cüzdan fotokopisi ile müracaat ederek katılım formu doldurmalarının yeterli olduğu bildirildi.
 
AÇILIŞ PROGRAMI
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
Açılış Konuşmaları
Sportif Gösteriler
Tarih : 29 Haziran 2011
Yer    : 5 Şubat Spor Salonu
Saat  : 9.30
Açılış törenine bütün halkımız davetlidir.
           
Editör: TE Bilişim