Çamardı, Bor, Ulukışla, Altunhisar, Çiftlik İlçe Müftülükleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri arasında imzalanan yaz kursları son hızıyla devam ediyor.

 

Kursları yerinde inceleyerek ziyarette bulunan  Gençlik Hizmetleri  Spor Şube Müdürü Ali Dibek yaz kuran kurslarına katılan öğrencilerin hem dini hem de spor eğitimi aldıklarını söyledi. Ulukışla ilçesindeki katılımın yoğun olduğunu spor salonlarına katılımın daha da artacağını belirterek kuran kursu hocalarına ve antrenörlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Çamardı ve Ulukışla ziyaretlerinden sonra diğer ilçelerinde spor salonlarındaki çocuklarımızın ziyareti devam edecek. Amaçlarının gençlerin sağlıklı ve manevi olgularını getirmek için 07–18 yaş aralığındaki gençlere sporu sevdirmek serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile yapılan Diyanet Başkanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü arasındaki protokol’ün uyumlu bir biçimde işlediğini İlçelerimizde görmekten son derece mutlu olduklarını ifade eden halkımızın ve gençlerimizin her yönden sağlıklı olmaları ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için birçok proje kapsamında spor aktiviteleri yaptıklarını ve bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.

       İl Müdürü Harun Turhan; Proje kapsamında Kuran kurslarında görevli hocalar aracılığı ile öğrencilere katılacakları branşlarla ilgili formlar dağıtılarak tercih edilen branşlarda antrenör, malzeme ve saha ihtiyacı sağladıklarını, öğleden sonraki saatlerde çocuklarımız ve gençlerimizi sporla buluşturarak İl Spor Merkezleri kapsamında ve Koşabiliyorken Koş ve Herkes için spor projelerinin devam ettiğini 7’den 77’ye bütün halkımıza spor tesislerinde spor yaptırıldığını söyledi.


Niğde’de yaz spor okulu devam ediyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce açılan yaz spor okulu  voleybol ve yüzme kursları devam ediyor. Niğde Kapalı Spor salonunda Voleybol öğretmeni Ercan Urasoğlu yönetiminde devam eden yaz spor okulu voleybol kurslarına ilgi büyük oldu. Yüzme alanında devam eden kurslar ise Niğde Belediyesi yarı olimpik yüzme havuzunda devam ediyor. 




Editör: TE Bilişim