Niğde Üniversitesi  Bayan Kros Takımı Ankara’da Şampiyon Oldu

 

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 73. yılı nedeniyle Ankara Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom alanında “10 Kasım Atatürk’ ü Anma Koşusu” düzenlendi. Kızlar ve erkeklerde 1.500, 2 bin, 3 bin, 4 bin, 5 bin ve 6 bin metrelerde yapılan yarışlarda küçükler, yıldızlar, gençler ve üniversiteler kategorilerinde 870 sporcu mücadele etti.

 

4 bin metre üniversiteli bayanlar kategorisinde Üniversitemiz Bayan Kros Takımı 31 puanla birinci olurken, 37 puanla Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ikinci, 55 puanla Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi üçüncü oldu.

 

Üniversiteli bayanlar yarışmasına üniversitemizin yanısıra Gazi, Atatürk, Ağrı İbrahim Çeçen, Anadolu, Karamanoğlu Mehmet Bey, Ankara, Aksaray ve Fırat Üniversiteleri ile GATA ve Kara Harp Okulu olmak üzere 11 takım katıldı. Bayanlar takım yarışmasında üniversitemizden en iyi dereceyi Hülya Baştuğ üçüncü olarak yaparken Mehtap Baştuğ sekizinci, Hayriye Şafak dokuzuncu, Buket Gezerkaya onbirinci, Derya Taşgın ondördüncü oldu.

     

6 bin metre üniversiteli erkekler kategorisinde ise üniversitemiz erkek kros takımı 23 puanla ikinci oldu. Erkekler takım yarışmasında üniversitemizden en iyi dereceyi birinci olan Muzaffer Bayram yaparken, Yavuz Ağralı dördüncü, Ahmet Üstüntaş altıncı, M. Ali Tosun onuçüncü, Süleyman Sarıdağ ise yirmibeşinci oldu.

   

Kros takımı idarecisi Öğretim Görevlisi Mustafa Kılıç ve Antrenör Öğretim Görevlisi Ali Tunç yarışmalara her sene katıldıklarını ve her zaman ilk üçe girdiklerini söyleyerek bu sene Üniversitelerarası Kros Türkiye birinciliğinde de takımlarımızın ilk üçe gireceğine inanıyoruz dediler.

 

Yarışma sonunda dereceye giren sporcularımıza ödülleri Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ve Niğde Üniversitesi  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ali Tunç tarafından verildi.

 

 

 



 

Editör: TE Bilişim