Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi uluslararası öğrencileri, Merkez Yerleşkemizde gerçekleştirilecek olan ve 16 uluslararası takımın mücadele edeceği “Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvasında” en iyi olabilmek için yarışacak.

Üniversite Merkez Yerleşkesi halı sahasında halka açık olarak 25 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan etkinlik ile sporun birleştirici gücünün kullanılarak öğrenciler arasında iletişimin artması, üniversitemizdeki kardeşlik ortamının güçlendirilmesi ve kültürlerin kaynaştırılması amaçlanıyor. Bu bağlamda açılış töreninin hemen ardından, uluslararası takımların kaptanlarından oluşan bir takım ve Niğde protokolü ile Üniversite çim sahasında dostluk maçında karşı karşıya gelecek.

Türkiye, Kosova, Somali, Suriye, Endonezya, Pakistan, Türkmenistan, Afganistan, Irak, Kazakistan, Azerbaycan, Nijerya, Sudan, Ruanda ve Moritanya’lı öğrencilerinden oluşan takımların yer aldığı 4 grupta 4’er takımın mücadele edeceği müsabakalar sonunda, grubunu ilk sırada bitiren takımlar 25, 26 ve 27 Kasım 2019 tarihlerinde yapılacak olan yarı final karşılaşmalarında finale çıkmak için karşı karşıya gelecekler.

Final müsabakası ise 5-6 Aralık 2019 tarihinde Üniversite Merkez Yerleşkesi halı sahasında gerçekleşecek.

Editör: TE Bilişim