Niğde’de 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir anısına düzenlenecek turnuvada Dünya ve Avrupa Şampiyonası'na gidecek sporcular belirlenecek. 
Turnuva için Niğde'ye gelen Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, yaptığı açıklamada, Dünya ve Avrupa Şampiyonası'na gidecek sporcuların bu turnuvada belli olacağını söyledi.

Başkan Salim Kayıcı, ‘‘Çok büyük bir şampiyona Türkiye Şampiyonası. Buraya 60 ilin üzerinde ve 3 bin 500 sporcu kardeşlerimiz katılacak. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Biz bu şampiyonayı özellikle Niğde’de yapmak istedik. Şehit Ömer Halisdemir adına yapıyoruz. Çok anlamlı bir şampiyona. Milli takımların belirleneceği en büyük şampiyonalardan bir tanesini Niğde’de yapıyoruz. Niğde ilimizi pilot bölge olarak seçmiştik. 3 bin 500 tane sporcu kardeşimizin Niğde’yi tanıması, bir hafta burada olması ve spor turizminin bizim ülkemizde de gelişmesinin önemini vurgulamak istiyorum. Allah bir daha 15 temmuz gibi bir gece yaşatmasın. Biz Niğde’de bu organizasyonu yapıyoruz ki Ömer Halisdemir gibi şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmadığımızı göstermek istiyoruz’’ dedi.

Böyle bir organizasyonun Niğde’de gerçekleştirilmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ‘‘Kick Boks Federasyonu, şehidimiz Ömer Halisdemir adına bir turnuva düzenliyor. Büyük bir şampiyona, 3 bin 500 kişinin katılacağı bir şampiyona. Böylesi büyük bir organizasyonun ilimizde düzenlenmiş olması gerçekten sevindirici. Ben bu organizasyonun ilimizde düzenlenmesinde emeği olan Kick Boks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı ve bakanlık yetkililerimize, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Şüphesiz, böyle organizasyon hem ilimizin tanıtımı anlamında hem de ilimize bir ekonomik katkı anlamında çok faydalı, çok önemli. Ümit ediyorum ki ilimizde bu bir ilk olur. Bundan sonra da bu tür organizasyonların devamı gelir. İlimiz bunları kaldıracak kapasitededir. Ben misafirlerimize tüm Niğde halkı adına teşekkür ediyorum. Onları ilimizde görmekten ve ilimizde ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ayrıca ifade ediyorum. Bu vesile ile şehidimiz Ömer Halisdemir’i saygıyla şükranla minnetle anıyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim