Niğde, 3. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest  Güreş Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Türkiye Güreş Federasyonu ile birlikte organize edilen, Yetiştirme Yurtları arasında yapılacak olan "3. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest  Güreş Şampiyonası" 33 ilden 250 çocuğun katılımıyla 4-6 Mayıs 2012 tarihleri arasında Niğde'de başlayacak.

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin MERCAN, 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda başlayacak olan şampiyona öncesi yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonlarla çocukların hem sosyalleştiğini hem de yeteneklerini ortaya çıkardıklarını söyledi.

Her zaman çocukların yanında yer almaya devam edeceklerini belirten MERCAN, şöyle konuştu:

"Birincisi Ordu'da, ikincisi Amasya'da yapılmış olan Türkiye Yıldız Erkekler Serbest  Güreş Şampiyonası'nın Üçüncüsünün ilimizde yapılmasını sağladık.

Çocuklarımızın okuması, sosyal faaliyetlere katılımlarının sağlanması en önemli görevimizdir. Çocuklarımızın bu tür etkinliklerle kabiliyetlerinin ortaya çıkmasını, kendi aralarında kaynaşıp, enerjilerini olumlu yönde harcamaları için çalışıyor, her türlü donanıma sahip birer birey olarak yetişip, milletimize faydalı kişiler olmasını istiyoruz. Hayatlarında bir disiplin olsun, başarılı bir hayatları olsun diye bu tür organizasyonları düzenliyoruz.

Şampiyona için  33 ilden 250 sporcu, 80 görevli antrenörün yanı sıra, 25 hakem ve Bakanlık yetkilileri ile Türkiye Güreş Fedesyonu temsilcileri, 4 Mayısta Niğde'de olacaklar. Biz de bu vesile ile tüm Niğde Halkını müsabakalar için 5 Şubat Kapalı Spor Salonuna  davet ediyoruz."

5 Şubat Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan  müsabakalar 6 Mayıs Pazar ödül töreni ile sona erecek.


Editör: TE Bilişim