Niğde Bor Yolu üzerinde 15 yıllı aşkın inşaatı süren ve ardından bu yıl tamamlanan Bor Tam Olimpik Yüzme Havuzu’na giden yolun hala toprak olduğunu geçtiğimiz günlerde haberleştirmiştik.

 

 

Niğde Bor Yolu üzerinde yapılan yaklaşık 25 milyon liraya mal olan, Bor Tam  Olimpik Yüzme Havuzuna giden 500 metrelik yolun  stabilize olduğunun haberini yapmış ve “Eski parayla 25 Trilyonluk Tesise Giden Yol” diye başlık atmıştık.

 

 

Haberimizden sonra, Niğde’nin sorumluluk alanı içerisinde olduğu Karayolları Genel Müdürlüğü Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü  ekipleri  Havuza giden yolu bugün asfalt yaptılar.

 

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek olan Tam Olimpik Yüzme Havuzu, ulusal ve uluslar arası yarış ve programlara uygun devasa bir tesis. Tesiste  yüzme  sporunun yanında, fitnes, sauna, masaj gibi diğer aktiviteler de yapılabiliyor.

 

Tesis Tamam, Asfaltı tamam, bundan sonra yüzme organizasyonlarına sıra geldi. Ulusal yada Uluslar arası yüzme dalları müsabakaları için uygun bir tesis olduğu belirtiliyor.

 

Niğde, Spor’un farkına geçtiğimiz gün Beşiktaş Futbol Takımının Niğde Belediyespor ile eşleşmesi ve ardından yapılan maç ile farkına vardı. Milyonlarca lira ile yapılamayacak tanıtım Spor ile gerçekleşti.

  

Yakın zamanda ikinci bir Beşiktaş benzeri tanıtıma ihtiyaç var. Oda Olimpik Yüzme Havuzunda en azından ulusal bir müsabaka ile gerçekleşebilir.





Bor Olimpik Yüzme Havuzu Tamam, Ama Yolu… Haberimiz için TIKLAYIN

 

 

 

Editör: TE Bilişim