Kendi sahamızda oynadığımız  Bugsaşspor maçında ayazın etkisinde donan Niğde Belediyespor sahadan beraberlikle ayrılıyor, ayazla oluşan donu çözmek için İstanbul deplasmanında oynadığı maçta sahayı terlerinin tuzuyla tuzlayıp Tuzlasporu  tek golle geçerek, yüreklerimize tuzlama tadında ferahlık bırakıyorlardı.

Artık rakip, futbol denince akla gelen ülkenin en köklü kulüplerinden biri olan Ankaragücü oluyordu.

Ankara da ki öğrencilik yıllarımda birçok maçını izlediğim ve İstanbul takımlarına meydan okuyan Ankaragücünün, kendi küllerinden doğarak kırmızı gurupta Gümüşhanesporun 3 puan ardından 2. Sırada oluşu ve şampiyonluğa asılışı, bu maçın önemini daha da artıyordu.

Nihayetinde mütevazi kadrosuyla Niğde Belediyespor 5. sıradaki yeriyle şampiyonluğa, play off taki takımlar arasına girip, oradan ortak olmak istiyordu.
Maç öncesi takımın gol silahı İbrahim Alan sakat, İlyas cezalı, Taner ve Alaattin tam iyileşmemişti. Her ne kadar teknik heyet bu maçı psikolojik etkenleri düşünerek sıradan bir maç olarak nitelese de hiç de sıradan bir maç olmayacaktı.

Niğdeli futbolseverlerde bu maçın sıradan bir maç olmadığının farkında, stadı tıklım tıklım doldurmuş halde, takımlarını yürekten destekliyorlardı.

Teknik Direktör Eser Kardeşler doğru bir tespitte bulunmuştu. Stat da oturanlar eskiden sadece seyirciyken şimdi taraftar olmuştu.

Stat Ömer Halisdemir tezahüratıyla inlerken İbrahim Alan sakatlığı sonrası ilk 11 de ki yerini almıştı.

Ve o taraftar desteği eşliğinde, her şeyin futbol oynamaya uygun olduğu zeminde, hakem başlama vuruşu için düdüğünü çalıyordu.

Maça hızlı başlayan Niğde Belediyespor ilk 10 dakika, orta sahadan Alaattin ara paslarıyla sol kanatta buluşan Serdar Birer ile yükleniyordu.

Ankaragücünün 16 dakikada soldan kalemize attığı şut dışarı çıkıyor, 24.dakikada yine soldan kullanılan serbest vuruşta yerden seken topu kalecimiz Muzaffer ancak dışarıya tokatlıyordu.

Sertleşen oyun kaynaklı sık yapılan fauller oyunu sürekli durdururken, Ankaragücü 31. Dakikada Ozan Cengiz’in attığı golle öne geçiyordu.

34. dakikada rakip alana atılan uzun topta defans arkasına koşu yapan İbrahim Alan’ın şutu, direğin hemen yanından dışarı çıkıyordu.

İlk yarının sonları karşılıklı top kaptırma ve sertlik dozajı yüksek mücadele eşliğinde sona eriyordu.

2. yarıya Niğde Belediyespor geride olmanın hırsıyla baskılı başlıyor, misafir takım bu baskıya boyun eğmeden karşılık veriyordu. 58. Dakikada sol kanattan serbest vuruş kullanan Ankaragücü yerden pas olarak ceza yayımız üzerine kullanıyor, sert şut son anda defansımıza çarpıp dışarı çıkıyordu.

78. dakikada sağ kanada atılan topla buluşan Andaç, çaprazdan sert vuruyor ve topu havaya dikiyordu.

Oyunu rakip alana yıkan takımımız 83. Dakikada kendi sol kanadından kontra yiyor, atılan pasla karşı karşıya kalınan pozisyonda kalecimiz Muzaffer, mükemmel bir kurtarışa imza atıyordu. Bu pozisyon kader anı mutlaka mükafatını bulacak diye düşünürken o an 90+3 geliyordu. Kaleciyle karşı karşıya boş pozisyonda Hakan Çevik topa abanıyor, top da direğe çarpıp dışarı çıkıyor, kader gole izin vermiyor ve maç 1-0 Ankaragücünün galibiyetiyle sona eriyordu.

Kırmızı gurupta Hatayspora evinde yenilen Gümüşhanesporla aynı puana ulaşan Ankaragücü haftayı en kazançlı takım olarak kapatırken, Niğde Belediyespor ise 5. Sıradan 6. Sıraya geriliyordu.

Stada hınca hınç dolduran girenler kadar giremeyenleri için…

Futbolu bu şehirde yeniden ayağa kaldırıp o heyecanı yaşayıp yaşattıkları için…
Sahada her şeylerini ortaya koyarak mücadele ettikleri için…

Varsın yenilmiş olun…

Ama bu ruhunuzla hep içimizde olun…