Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'nın grup müsabakaları 18 il ve 450 sporcunun katılımıyla Niğde 5 Şubat kapalı spor salonunda düzenlenen müsabakalarla başladı. Üç gün süren müsabakalarda ilk dörde giren sporcular, Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Niğde Gençlik Spor il müdürü İlker Ötgünlü; “ Niğde 5 Şubat Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda, 18 ilden yaklaşık 400 sporcu mücadele edecek. Bugün burada gerçekleştireceğimiz müsabakalarda sporun ve dostluğun kazandığı bir turnuva geçireceğimizden şüphemiz yok. Okul sporları, sporun alt yapısının oluşmasında önemli bir yere sahip olduğu için Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu müsabakaları önemli ve değerli buluyoruz. İlimizde Taekwondo spor branşı en fazla lisanslı sporcuya sahip olmakla beraber Taekwondo spor kulüplerimiz çok başarılı çalışmalara imza atıyor” dedi.

Türkiye Şampiyonalarında birçok sporcular derece yaparak ilimizi, Dünya çapında ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar diyen Ötgünlü, “ Sporcularımızın aldığı her başarıyla bu şerefli ülkenin evladı olduğumuz için bir kez daha göğsümüz kabarıyor. Ben bu vesileyle azim ve gayretle çalışarak şanlı bayrağımızı Avrupa’da dalgalandıran kıymetli sporcularımıza ve onların üzerinde emeği olan mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. İç Anadolu’nun Parlayan Yıldızı Niğde’mizde 18 il ve 450 sporcu, antrenör, idareci ve hakemleri konuk etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Niğde 5 Şubat Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda, 18 ilden yaklaşık 400 sporcu mücadele etti.

Editör: TE Bilişim