Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen “Spor Pazarı Projesi” İlimiz Merkez, köy ve kasabalarında uygulandı.

 

Gençlik Hizmetleri Niğde İl Müdürlüğünden yapılan açıklama da; Spor Pazarı Projesi, çarpık kentleşmeden doğan ve spor alanlarına ulaşımın zorluğundan kaynaklanan, öğrencilerin spor yapmaya teşvik etmek için semt pazarı olarak kullanılan alanların, pazarın kurulmadığı günlerde portatif spor aktiviteleri ile öğrencilerin kullanımına açılması amacıyla düzenlenmiş bir projedir. Ancak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öğrencilerin spora olan algısını geliştirmek amacıyla semt pazarlarının bulunduğu alanlarda değil, İl ve ilçelerdeki okulların uygun alanlarında projeyi uygulamıştır.

 

Spor Pazarı Projesi kapsamında Basketbol, Mini Tenis, Voleybol, Boks, Taekwando, atletizm, Kickboks, Jimnastik, Eğitsel oyunlar ve Dart branşları tanıtılmakta, okullara mini spor malzemeleri götürülerek faaliyetler yapılmaktadır” dedi.

 

Diğer yandan Niğde Mevlana Ortaokuluna kurulan spor pazarında 1200 öğrencinin ilgisiyle karşılaşıldı.

 

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven spor pazarı projesine ziyarete gelip öğrencilerle bir araya geldi onlarla konuşan spor şube müdürü Bülent Özgüven “ Yetenek keşfi için size fırsat sunduk hangi branşta yeteneğinizi öğrenin, spor yapın, kötü alışkanlıklara hiçbir zaman meyil etmeyin .“ diyerek Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü olarak 26 branşta ücretsiz spor faaliyetlerinin olduğunu ve bunlara öğrencilerin katılabileceğini söyledi.

 

Mevlana okul müdürüne okul idaresine, öğretmenlere, öğrencilere ve il müdürlüğümüzün değerli antrenörlerine teşekkür etti.

 

http://www.borhaber.net/spor/spor-pazari-projesi-nigdede-ilgi-goruyor-h18274.html

Posted by Bor Haber on 26 Ekim 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim