Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde korunup bakılmakta olan zihinsel ve fiziksel engelli insanlarımıza yapılan sportif faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 Buradaki amaç bu vatandaşlarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimini sağlamak, spor yapma alışkanlığını kazandırmak, vücutlarındaki fazla enerjiyi dışarıya vurmalarını sağlayarak rahatlamalarına yardımcı olmak, sosyal aktivitelere katılmalarını sağlamaktır. Üç aylık çalışma süresi içinde ilk başlarda gruptan bazıları yürüyüş yapmakta dahi zorlanırken şimdi hepsi aktif şekilde sportif faaliyetlerimize katılmaktadırlar. Buda yapmış olduğumuz faaliyetin amacına ulaştığını göstermektedir. Turhan Sporun engel tanımadığı sporla yaşamın daha kaliteli olduğu bu vesileyle her yaş grubundaki vatandaşlarımızı ve engel grubundaki vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ederken dezavantajlı gençlerimizin ve vatandaşlarımızın her zaman kurum olarak yanlarında olduklarını söyledi.

 

Antrenör Murat Temiz: Çalışmalarımız yürüyüş kültür-fizik kısa mesafeli koşular karşılıklı top atma çalışmaları iki grup arasında top sürerek yarışmalar ve basketbol potasına şut atma şeklindeki eğitsel oyunlar ve eğlenceli hareketlerden oluşmaktadır. Zihinsel engelli kardeşlerimizle yapmış olduğumuz çalışmalara ve sevinçlere ortak olmamıza katkısı olan ve yardımlarını esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun Turhan’a, Aile ve Sosyal Politakalar İl Müdürü Şahin Mercan’a, Gençlik Merkezi Müdürü Gafur Emlek’e, Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selahattin Yücel’e, Kurum personeline ve Bor 100. Yıl spor salonu personeline teşekkür ederek bu tür sportif faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.











 




Editör: TE Bilişim