Konya’da 21-22 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan 6. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları Atletizm müsabakalarına Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Konya il karması katılırken, toplam 112 sporcu mücadele etti.

 

Türkiye kızlarda 5 altın, 4 gümüş, 2 bronz olmak üzere 11, erkeklerde ise 9 altın, 1 gümüş, olmak üzere toplam 10 madalya kazandı. Kızlarda Türkiye 69 puanla birinci olurken, Bosna Hersek 60 puanla ikinci, Kuzey Kıbrıs 40 puanla üçüncü oldu, Erkeklerde ise Türkiye 78 puanla birinci olurken Bosna Hersek 57 puanla ikinci, Kuzey Kıbrıs 49 puanla üçüncü oldu.

Yapılan uluslararası Rumi çocuk oyunlarında Niğde’mizi ve Ülkemizi 300 metre ve 4x100 metre bayrak takımında yarışan sporcumuz  Şevval ÖZDOĞAN 300 metrede 3. olurken bayrak yarışması takım halinde 2. oldu.

 

 Atletizm Antrenörü Ahmet YAVUZ açıklamasında;  ilimiz adına Atletizm dalında ilk uluslararası alanda madalya kazandırdığımız için çok mutlu olduklarını ifade ederek. İnşallah bundan sonra Niğde’mize ve ülkemize güzel başarılar elde etmeye devam edeceğiz.  Bize her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Harun TURHAN’a ve spor Şube Müdürümüz Bülent ÖZGÜVEN'e çok teşekkür ederim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim