Hafta içerisinde Halter, Badminton ve Atletizm branşlarında Türkiye dereceleri yapan sporcular Gençlik Spor İl Müdürümüz Harun Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye’de çeşitli branşlarda yapılan Halter, badminton ve Atletizm yarışmalarında derece elde eden sporcular Niğde Gençlik Spor İl Müdürü Harun Turhan’ı makamında ziyaret ettiler. Müdür Turhan, aldıkları başarılardan dolayı teşekkür edere, Türkiye Şampiyonalarında  Niğde ilimizi ve bireyselde de kendilerini temsil edecek nice sporcu beklediklerini ifade etti

HALTERDE
Ankara da yapılan U-15 ve yıldızlar Türkiye şampiyonasında U 15  40 kg da yarışan Ayşenur ALTAN Türkiye 2. Cisi olmuştur.  Yıldızlar kategorisinde yarışan 55 kg da Cansel Özkan koparmada Türkiye rekoru(77 kg) toplamda ise Türkiye Şampiyonu olmuştur.  Aysel Özkan 64 kg koparma 77 silkme de 95 kg kaldırarak toplamda 172 kg kaldırıp Türkiye rekoru kırmıştır.

 BADMİNTONDA
Ankara da yapılan  11 yaş altı Türkiye Badminton Şampiyonası yoğun katılımla gerçekleştirildi. İlimizi temsilen 8 sporcu ile katıldığı şampiyona da Niğdeli sporcular rüzgar gibi esti.  Turnuva da  tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler, çift bayanlar ve karışık çiftler kategorilerinde ter döken sporcular büyük başarılar sergiledi.  Üç sporcu Türkiye de İlk sekiz dereceyi elde ederken  (Azra Hazal Arı  tek bayanlar İlk 8, Nisa Buket Hazır ve Defne Velioğlu  çift kızlar  İlk 8) Eylül Azra Ak Karışık çiftlerde Türkiye 3’cüsü  olup  madalyayı almayı başardı.                  Gelecekte ise bu sporculara  milli takım yolu görünüyor. 

ATLETİZMDE
Türkiye Atletizm federasyonu 2018 yılı faaliyet Programında yer alan U 18 bölgelerarası  Türkiye  Kros Şampiyonası 1 Aralık 2018 tahinde Gaziantep ‘te yapıldı. Yaklaşık  170 sporcunun yarıştığı yarışmada sporcumuz  Şevval Özdoğan 2000 metrede Türkiye 2.si oldu. 

                Müsabaka dönüşü sporcuları misafir eden  Gençlik Spor İl Müdürü  Harun Turhan ve Spor Şube  Müdürü Bülent Özgüven  elde edilen derecelerden memnuniyetlerini ve ilimizde sürdürülen Badminton, Halter ve Atletizm çalışmalarının başarıya yönelik performans sporcularından daha çok madalya ve derece elde ederek Milli Takım da Ülkelerini ,Türkiye Şampiyonalarında  Niğde ilimizi ve bireyselde de kendilerini temsil edecek nice sporcu beklediklerini ifade etti .
 
Editör: TE Bilişim