Denizli'de yapılan "Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali"ne katılan Niğdeli güreşçiler dereceyle döndü.


Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Niğde Turkuaz Spor Kulubünden Hüseyin Sarıkaya Şalvar güreşinde Türkiye ikincisi, Selçuk Özbek Şalvar ve Aba güreşinde Türkiye üçüncüsü oldu.



5 gün süren Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivaline Türkiye’nin dört bir yanından seyirciler gelirken, TRT’nin canlı yayınıyla bütün Türkiye festivali yakından takip etme imkanı buldu.


Festivalin son gününde Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları yapıldı. İlk müsabaka Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü ile Erzurum Atlıspor Kulübü arasında oynandı. İki takım sporcularının birbirine üstünlük sağlamak için kıyasıya yarıştığı müsabakayı, Erzurum Atlıspor Kulübü, +36 puana karşı +20,5 puanla kazandı.


Akıncılar Atlıspor Kulübü ve Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü'nün karşılaştığı ikinci müsabakada, rakibine +34,5 puana +1 puan üstünlük kuran Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü karşılaşmayı kazandı.


Yapılan puanlama sonucunda, Erzurum Atlıspor Kulübü birinci, Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü ikinci, Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü üçüncü, Akıncılar Atlıspor Kulübü de üçüncü oldu.


Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali gökbörü müsabakası sonrası yapılan atlı okçuların gösterileriyle sona erdi.



Niğde’den Turkuaz spor kulübünden Festivale Şalvar ve Aba güreşine 3 sporcu ile katılan ekibimiz Türkiye dereceleri yaparak İlimizi en güzel şekilde temsil ettiler. Hüseyin Sarıkaya Şalvar güreşinde Türkiye 2. Olurken Selçuk Özbek hem şalvar hem de Aba güreşinde Türkiye 3. Oldu. Başarılarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’la paylaşan güreşçiler müsabakaların çok çetin geçtiğini belirterek İlimize Türkiye dereceleri ile dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. GHSİM Harun Turhan antrenör ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.





Editör: TE Bilişim