Bisikletçi ve Yeşilaycı Cemal Azmi BAŞKAPTAN, İstanbul'dan Van’a sloganıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeşilay tarafından yapılan protokol neticesinde Sağlıklı yaşam, Sağlıklı çevre, Sağlıklı nesil, Sağlıklı gelecek için 2.yarı Türkiye bisiklet turu 9 Temmuz-27 Ağustos 2012 tarihleri arasında başlayan "Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Çevre" isimli Türkiye bisiklet turu kapsamında Niğde’ye geldi.

 

 Sporcu Cemal Azmi BAŞKAPTAN, 3 bin kilometrelik yolculuk kapsamında Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin ana sponsorluğunda yürütülen "Sağlıklı Yaşam için Sağlıklı Çevre Türkiye Turu"  çerçevesinde 7. şehir olan Niğde’liler tarafından karşılandı.Cemal Azmi BAŞKAPTAN  daha sonra Niğde Vali Yardımcısı Dr. Adil NAS, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup YERLİKAYA, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN ve Spor Şube Müdürü Ali DİBEK ile görüştü.

 

       Yeşilay gönüllüsü Cemal Azmi BAŞKAPTAN yaptığı açıklamada sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, internet bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklara karşı pedal çevirdiğini söyleyen BAŞKAPTAN, bisikletinde günlük hayatta kullanılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Çevreci taşıt olan bisikletin gündelik hayatta sıkça kullanılması gerektiğine, bisikletin sağlık, mutluluk ve huzur için en ideal kısa veya uzun mesafe aracı olduğunu işaret etti. Cemal Azmi BAŞKAPTAN, başta sigara olmak üzere alkol, zararlı madde, kumar ve internet bağımlılığıyla yaptığı mücadeleler hakkında bilgiler verdi. Asıl mesleğinin market işi olduğunu, asla sigara ve alkol satmadığını; dizlerinden rahatsızlanarak yürüyemez hale geldiğini, doktor kontrolünde bisiklet sporu yaparak sağlığına kavuştuğunu, gençlerin de muhakkak sağlıklı yaşam için sporla uğraşmaları gerektiğini söyledi.

(Haber : H.Yağmur ŞENKUL)

 

Editör: TE Bilişim