Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan Okullararası Yıldız ve Gençler Kız-Erkek Kros Türkiye Grup Birinciliği müsabakaları Adana’da gerçekleştirildi. Kız ve erkek 464 sporcunun katıldığı müsabakalarda öğrencilerin birbirlerine üstünlük kurmak için gösterdikleri mücadele dikkati çekti.

Foto galeriye git 

 

Okullararası kros grup birinciliği yarışmaları 16 Şubat 2014 tarihinde Adana ilinde yapıldı.

Yarışmalar hakkında bilgi veren eski Milli atletimiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörü Ahmet Yavuz; Adana da yapılan okullararası Kros grup birinciliği ilimizi temsilen katılan okullarımız büyük başarılar elde  ederek döndüler.

 

 İlimizi temsil eden okullarımız yıldız kızlarda Alay Şehit Oktay Önder ortaokulu, yıldız erkeklerde Dumlupınar ilk okulu, Genç kızlarda Özel Sungurbey Anadolu Fen Lisesi, Genç erkeklerde Niğde Ticaret Meslek Lisesi Ferdi olarak yıldız erkeklerde  Sazlıca Ortaokulu temsil ederek kupa ve madalyalarla ilimize döndüler.  Özellikle Yıldız erkeklerde Dumlupınar ilkokulu bir ilki başararak Grup 1.siolurken Niğde Ticaret Meslek Lisesi genç erkeklerde grup 3.sü olarak Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandılar.  Ferdi sıralamada ilk 3 te yer alan sporcularımız Sazlıca ortaokulu öğrencisi Mustafa Yaşar 3000m de yıldız erkeklerde 2. Genç kızlarda Özel Sungurbey öğrencisi Eda Vural 3000m 3. olurken yine Niğde Ticaret Meslek lisesi öğrencisi Ömer Usluer 5000m de 3. Olarak Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandılar. 

 

İlimizi temsil eden diğer okullarımız Alay Şehit Oktay Önder ortaokulu yıldız kızlarda çok az farkla grup 4.sü olarak finalleri kaçırırken Özel Sungurbey Anadolu Fen Lisesi okul takımı 16 il içerisinde 6. Oldu. Okulların atletizm takımını çalıştıran Eski Milli Atletimiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Ahmet Yavuz, Her yıl olduğu gibi atletizm dalında Niğde’mize bu güzel başarıyı kazandırdığımız için çok mutlu olduklarını ifade etti.

 

Antrenör Yavuz, 2013 yılında ilimiz bir ilki elde ederek Niğde Ticaret MeslekLisesi 81 il içerisinde Türkiye 2. Olarak büyük bir başarı elde etmiştik  yine bu sene de böyle bir başarıyı ilimize kazandırdığımız için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

 Türkiye Şampiyonası 1 Mart 2014 tarihinde Mersin’ in Silifke ilçesinde  ilimizi temsil edecek Okul takımlarımız ve ferdi sporcularımızdan başarı ile döneceklerini söyledi. Bu başarıda emeği geçen başta Beden Eğitimi Öğretmenleri Suat  Sayın, Tevfik Özbek, Serpil Malgır, Ömer Yılmaz, Buket Gezerkayave  her zaman Atletizmde maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Harun Turhan beye ve şube müdürümüz Bülent Özgüvene teşekkür ederiz.

 

Editör: TE Bilişim