İlimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesisleri ve Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı okullarımızdaki spor salonlarında 2016 – 2017 sezonu okul sporları sportif faaliyetlerinden Tenis, Judo ve Güreş branşlarında müsabakalar gerçekleştirildi.
 
  Tenis İl Temsilcisi  Süleyman Kestek müsabakalar konusunda yaptığı açıklamada; “Tenis branşında Gençler (A) Erkek kategorisinde ilimizde bulunan okulların 6’sı başvuruda bulunmuş olup 4 takımla katılım gerçekleşerek, 24 müsabaka yapılmıştır. Müsabakalarda 8 hakem görev almıştır. Katılan sporcu sayısı ise 24 tür. 4 antrenör ile sporcular müsabık olmuştur.  Yarışmalar neticesinde 1. Niğde Fen Lisesi 2. Bor Toki Anadolu Lisesi 3. Ulukışla 75. Yıl Anadolu Lisesi 4. Niğde Anlam Anadolu Sağlık meslek lisesi olarak sıralanmıştır.  Müsabakalar bor Toki Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenmiştir.  Yine tenis branşında Gençler (A) Kızlar kategorisinde 4 Okul takımı müracaat edip 3 takım katılmıştır.  Müsabakalarda 4 hakem görev almıştır. 3 Antrenör sporcuları ile yarışmalara katılmış olup müsabakalar neticesinde 3 kupa ve 18 madalya takdim edilmiştir.  1. Niğde Fen Lisesi 2. Bor Toki Anadolu Lisesi 3. İse Niğde Anlam Sağlık Meslek Lisesi olmuştur” dedi.

Judo İl Temsilci Talip Peker ise açıklamasında; “Judo branşında Küçük, Yıldız ve Gençler kategorisinde 6 okul tarafından başvuru yapılmış, 6 takımla 13 sporcu ve 13 maç gerçekleştirilmiştir. Müsabakalar 21.11.2016 tarihinde tamamlanarak 11 altın ve 2 gümüş madalya dereceye giren sporcularımıza takdim edilmiştir.

Genç erkeklerde;

Yusuf Taşdemir 55 kg 1.
Ahmet Rasim Peker 66 kg 2.
Bilal Karaağaç +90 kg 3.

Yıldız Kızlarda ise;
Zeynep Karaca 57 kg 1.
Hilal Karaağaç +63 kg 2. 

Yıldız Erkekler derece sıralaması ise;
M. Ali Semur 34 kg 1.
Sedat Gül 34 Kg 2.
Ömer Faruk Zırh 38 Kg’da 1. oldu.

 
Güreş İl Temsilcisi  ve Bor Gençlik Merkezi Müdürü  Yılmaz Kurt ise yaptığı açıklamada; “Güreş branşında Yıldızlar Serbest ve Grekoromen stilinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  75. Yıl Spor Salonunda 27 – 28 Kasım tarihlerinde yarışmalar yapıldı.  Müsabakalara 70 üzerinde sporcu katılmış ve 6 hakem müsabakaları yönetti.  Yapılan müsabakalar sonucunda 20 Altın, 20 Gümüş ve 20 Bronza madalya sporcularımıza takdim edilmiştir. Müsabakalarda herhangi bir sakatlanma söz konusu olmayıp, sıhhi bir sorun yaşanmamıştır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun Turhan başarılı sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını dilerim” dedi.

 
 
 
Editör: TE Bilişim