Niğde de 2010 – 2011 dönemi  Okul Sporları Faaliyetleri Başlıyor… İlk maç Bor Mehmet Akif Ersoy İlköğretim ile Nezihe Tahsin Kitapçı ilköğretim okulları arasında Voleybol maçı ile başlayacak.
 
 
Okullar arası yarış ve müsabakalar hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan bilgi verdi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği bütün illerde olduğu gibi; Niğde’de 2010–2011 Eğitim, Öğretim yılında ilköğretim ve liseler arası okul spor faaliyetleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bir araya gelerek bütün organizasyonları ortak yapmak için çalışmalarını tamamladı. İl içi, il dışı ve yurt dışı bütün faaliyetlerin harcamaları, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır.
 
      Bu nedenle oluşturulan Okul sporları tertip komitesi çalışmalarını yaptı ve 14 spor dalında (Badminton, Voleybol, Basketbol, Güreş, Futbol, Futsal, Hentbol, Judo, Karate, Kayak, Atletizm, Masa tenisi, Satranç ve Taekwondo) 65 kategoride yarış ve müsabakalar planlandı, Futbol, Futsal, Basketbol, Voleybol, Hentbol liglerinin kuraları çekilerek fikstürleri oluşturuldu, müsabakalar 17 Aralık 2010 tarihinde saat 9.30’da 5 şubat spor salonunda protokolün katılımıyla açılış programı ile start alacak.
 
         Ülkemizde devrim niteliğinde birçok çalışmalar yapılmakta, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu olimpik sporcu yetiştirme projesine orta ve uzun vadede çok büyük katkı sağlayacaktır. Türk sporunun alt yapısı okullarda, sağlıklı bir nesle sahip olabilmek, sporu geliştirip, kalkındırabilmek amacıyla işe anaokullarından başlayarak spor kültürünü ve sevgisini aşılamalıyız. Çocuklarımızın sevdiği spor dallarına, yetenek ve kabiliyetlerine göre aktif spor yapmalarını sağlamalıyız. Olimpiyat nesli yetiştirerek sporun her dalında başarılı olabilmek için orta ve uzun vadede kalkınmış ülkelerdeki gibi eğitim sistemimizde bazı kararlar alarak (SBS-OKS, ÖSS, YGS, LYS) sınavlı sistemden, sınavsız sisteme geçmeli. Ülke olarak önümüzdeki süreçte dünyanın on büyük ekonomisi arasına girmeyi hedeflemiş bulunmaktayız, Sporda da kendimize hedefler koyarak sonuca gidebiliriz. Aksi halde sınavlı sistemde başarılı olmak ve olimpiyatlarda başarılı sonuç almak çok zor olacaktır dedi.         
Editör: TE Bilişim