Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü , Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı 4 erkek 5 kız ve 1 karma olmak üzere ilimiz Yurtlarında 10 bin 491 öğrenciye hizmet verildiğini belirtti.

Ötgünlü, Çağın gerekleri ve öğrencilerin beklentileri dikkate alınarak Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından son yıllarda hizmet kalitesinin artırılması için büyük bir atılım yapıldığını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, Yurt hizmetlerinde sınıflandırılmaya gidilmiş olup Yurdun fiziki yapısı ve öğrenci odalarındaki malzeme donatımı göz önünde bulundurularak model 1 ve model 5 arasında modelleme yapıldığını ifade etti.

Ötgünlü, İlimizde Model 1 ‘den 5 Yurt Müdürlüğü, Model 3’den 5 Yurt Müdürlüğü, Model 4’den 1 Yurt Müdürlüğü, Model 5’ten 1 Yurt Müdürlüğü bulunmaktadır. Öğrenci odalarında zorunlu ve gerekli olmadıkça (sağlık engellilik vb.) standart kurum malzemesi dışında malzeme bulundurulmaması ve kullandırılmaması esastır. Her katta etüt ve çalışma odaları öğrencilerimizin daha verimli çalışma yapmaları amacıyla görevlilerimiz tarafından hijyen koşulları başta olmak üzere devamlı hazır bulundurulmaktadır. Bunların yanında Mescit, konferans salonu, seminer odaları öğrencilerimize hizmet vermektedir. Ayrıca Yurtlarda Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendirdiği Manevi rehberler öğrencilerimize günün her saatinde manevi destek vermektedir. Wi fi hizmeti kesintisiz olarak yurtta kayıtlı öğrencilere ücretsiz sunulmaktadır. Sıcak su 24 saat esasına göre kullanıma verilmektedir. Öğrencilerimiz yemek-kahvaltı saatleri, sabah 06.30-12.00 hafta sonu 06.30- 12.30 akşam yemek saatleri 16.00-22.00 arasında olmaktadır. Kahvaltı için günlük 4,50 TL akşam yemeği için 9,50 TL toplamda günlük 14:00TL devlet tarafından beslenme yardımı yapılmaktadır. Yurt Müdürlüklerinde giriş–çıkışlarda 24 saat esasına göre öğrencilerin daha güvenli bir ortamda barınma sağlamaları için koruma güvenlik hizmeti verilmektedir. Yurda giriş-çıkış saatleri 06:00/23:00 arasında yapılmaktadır” dedi.

Ötgünlü; “ Hizmet kalitesinin artırılması ve iyileştirilmesi, öğrencilerin huzurlu, rahat güvenli bir ortamda barındırılması için çalışılmaktadır. Bahse konu olan Milli Piyango Yurt Müdürlüğü 4 blok olarak öğrencilere hizmet vermekte olup, A ve B bloklar Model 3 hizmet sınıfında (standart ücretli), C ve D blokları (Yüksek standart ücretli) ise Model 1 hizmet sınıfında öğrencilerimize barınma hizmeti sağlamaktadır. A ve B blokları Model 3 hizmet sınıfında hizmet verdiğinden dolayı öğrencilerimizin daha rahat ortamda, huzurlu bir şekilde barınma imkanı ve çalışma imkanı bulunması amacıyla her katta çalışma ve etüt salonları bulunmaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim