O-Sport Türkiye Şampiyonası başarı ile tamamlandı, Niğde Genel Klasmanda 1. Oldu

  

9–10 Haziran 2012 tarihleri arasında O-Sport savunma sanatları federasyonu, Macaristan Budapeşte’de Ülkemizi temsil edecek sporcuları seçmek amacı ile “ Türkiye Şampiyonası” yapıldı.

 

İlimiz O-sport il Temsilcisi Halil İbrahim Koçak şampiyona hakkında bilgi verdi. “ öncelikle böyle büyük bir organizasyonu bize layık gören Federasyon Başkanımız Sn Hasan Yıldız ve Genel Başkan Vekili Hasan Urlu  hocamıza teşekkür ederim. Türkiye şampiyonasını yapmak için aday olan iller arasından sıyrılarak ve hocalarımızın böylesine büyük bir organizasyonu bize layık görmesi bizim için mutluluk verici bir olay olduğunu belirten Koçak bu organizasyonda İlimizi en iyi şekilde temsil ettik dedi.

 

Şampiyonaya Kayseri, İstanbul, Kırıkkale, Konya, Afyon Mersin, İzmir, Osmaniye, Antalya, Samsun, Erzurum, Kırşehir, Ankara, Nevşehir, Adana, Isparta ve Niğde İllerinden 187 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

 

Zorlu geçen müsabakalar sonucunda Niğde Genel klasmanda 19 Türkiye şampiyonu, 17 Türkiye 2.si, 23 Türkiye 3.sü çıkararak katılan iller arasında en çok madalya alan il oldu. Henüz 2.si gerçekleşen O-Sport Türkiye şampiyonası görsellik ve maçlarda mücadele eden sporcuların göstermiş olduğu performans ve centilmenlik gözleri doldurdu.

 

Organizasyon sırasında bize destek olan Niğde Valisi Âlim Barut, O-Sport Federasyon Başkanı Hasan Yıldız, Şampiyonaya katılarak destek veren Hasan Urlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ve Şube Müdürü Ali Dibek ve sponsorlarımız öz büfe sahibi Hayri Öz, Balıkcıoğlu ltd. sti. Sahibi Selim Özkan, Kadesh Trawel sahibi Mustafa Şahiner, Şahiner Otel sahibi Bahar Şahiner Öke, Tekbir Yufka sahibi Mustafa Andac, Maden mobilya sahiplerine teşekkür etti.

 

O-Sport Türkiye Şampiyonası açılışında Niğde Valisi Âlim Barut ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan konuşma yaptı. Vali Âlim Barut; Türkiye O-Sport şampiyonasının 2.sinin Niğde’de yapıldığını hatırlatarak takım sporlarının yanı sıra bireysel sporlarında önemine değinerek şampiyonanın başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ise Türkiye O-Sport şampiyonasının başarıyla organize edildiğini ve Türkiye şampiyonasında derece yapan sporcuların Ülkemizi Macaristan’ın Budapeşte şehrinde düzenlenecek olan Dünya şampiyonasında temsil edeceklerini söyledi. Ayrıca O-Sport Türkiye şampiyonasının yapılmasında emeği geçenlere O-Sport Federasyonu Başkanlığı şiltleri ve başarılı sporculara Madalya töreni yapıldı.

  

TEKNİK SONUÇLAR

1.NİĞDE

2.İZMİR

3.ADANA

 

Editör: TE Bilişim