Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. Tur kuraları çekildi. Beşiktaş’ın rakibi Bölgesel Amatör Küme ekiplerinden Niğde Belediyespor oldu.


Bu eşleşme Niğdelileri hem şaşkına çevirdi hem de heyecanlandırdı.

Sosyal medyada günün konusu olan bu eşleşme için ilginç yorumlar yapıldı.

“Kaç tane Beşiktaş var İsmail?”

Niğdelileri heyecanlandıran bu kura, bir anda ilin bir numaralı gündemi oldu. Sokakta bu eşleşme konuşulurken, Faceboook ve Twitter gibi sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Beşiktaş’ın kurada çıktığına inanamayan Niğde Belediyespor taraftarları Facebook’ta “Hangi Beşiktaş?” diye sorduğunda ilginç bir cevap aldı: “Kaç tane Beşiktaş var İsmail?”

***

“Kimdir bu Beşiktaş?”

Hem Niğde taraftarı hem de Beşiktaş taraftarı bu eşleşmeyi günün olayı olarak gördü. Niğdeli taraftarlar esprileriyle sosyal medyada büyük beğeni kazandı.

Emrah Çalgın adlı Niğdeli taraftar “Niğde Belediyespor iyi bir kura çekerek Beşiktaş’ın rakibi oldu. Kimdir bu Beşiktaş, nasıl top oynar, iyi oyuncuları var mı, yabancıları var mı, varsa kimlerdir araştırmak lazım… Bu kapalı kutu takımı amatörün güçlü ekibi Niğde kesin saf dışı bırakacaktır…” diyerek espri yaptı.

“Ne güzel adamlarmış bu Niğdeliler”

Kupadaki eşleşmeden sonra bir anda ilgi Niğde’ye ve Niğdeliler oldu. İki takım taraftarı birbirlerini destekleyen mesajlar gönderdi.

Twitter’da @beyduhanK adlı kullanıcı “Niğde Belediye taraftarlarının kura çekilişinden sonr a yazdıklarını görünce, inşallah bizi kupadan elerler lan dedim. Ne güzel adamlarmış ya” diyerek dostluk mesajı verdi.

“Bilet paralarını Beşiktaş’a verelim”

Niğdeli taraftarlar da eşleşmeden sonra Beşiktaş’ı en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirtirken, maçtan elde edilen gelirleri vermeyi teklif ettiler.

Beşiktaş’ın “Feda” sloganıyla başlattığı kampanyayı destekleyen Niğde Belediyespor taraftarları “Bilet paraları Beşiktaş Kulübüne verilmelidir, az da olsa destek olunmalıdır” diye mesaj yazdı.

“Hangi takımı tutacağım?”

Niğde Belediyespor’un eski başkanlarından Bayram Özmen de Beşiktaş taraftarı olduğunu vurgulayarak, “Ben kendim de Beşiktaş Kulübü taraftarıyım. Karmakarışık duygular içerisindeyim” diye konuştu.

Sonuç olarak…

Simon Kupper’in 1994 yılında İngiltere’de yayımlanan ve dünyada büyük ilgi gören “Futbol Asla Sadece Futbol Değildir” kitabına atıfla Niğde’nin bu eşleşmeden oldukça kazançlı çıkacağına inanıyorum.

Spor denince ilk akla gelen “futbol” dünyanın ortak dili olmuştur. Bu sihirli spor, kitleleri çekebilen ve peşinden sürükleyen yegâne spor dalı olma özelliğini artırmaya devam etmektedir.

Futbolun endüstriye dönüştüğü günümüzde Niğde Belediyespor ve Niğdeliler, Beşiktaş’ı en güzel bir şekilde ağırlayacaktır.

Niğde’ye ve Niğdelilere heyecan getiren bu eşleşmenin Niğde’nin kültürel ve sosyal hayatına katkılar getirmesi dileğiyle her iki takıma da başarılar diliyoruz…


H. İbrahim Tongur



Editör: TE Bilişim