CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, yılan hikâyesine dönen Niğde’nin stadyum sorununu TBMM gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a soru önergesi yönelten Gürer, “Gerçekten Niğde’ye stadyum yapılması düşünülüyor mu?” diye sordu. 

VAATLER BOŞ ÇIKTI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Niğde’nin stadyum sorununu gündeme getirdi. Uzun yıllardan bu yana AKP’li bakanlar tarafından her seçim döneminde Niğde’ye 15 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacağı yönünde vaatler verilmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen Gürer, “Niğde’ye yapılması düşünülen stadyum adeta yılan hikâyesine döndü. Her seçim döneminde Niğde’ye gelen kabine üyeleri, şehre bir stadyum yapılması için Ankara’da girişimde bulunacağını açıklıyor. Hatta Niğde milletvekilleri ve Niğde Belediye başkanı da zaman zaman Niğde’ye 15 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacağını söylüyor. Tüm bu vaat ve söylemlere rağmen stadyum için halen bir çalışmanın olmadığı görülüyor” dedi. 

CHP Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Gerçekten Niğde’ye bakanlığınız tarafından bir stadyum yapılması düşünülmekte midir? Böyle bir çalışma var ise hangi aşamadadır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. Gürer Niğde'de mevcut stadın 3500 kişilik olduğunu ve yetersiz kaldığının görüldüğünü ifade ederek 20 bin kişilik stadın Niğde' ye bir an önce yapışmasını istediklerini ifade etti.


 

BELEDİYEBAŞKANI  2014 YILINDA YAPILACAĞINI AÇIKLADI

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; 2014-2015-2016 yıllarında yaptığı açıklamalarda Niğde'de stat yapılacağını duyurdu. Şubat 2017 'de Niğde'ye gelen Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç'ta stat sözü verdi ancak dört yıldır Niğde'ye verilen sözler uygulamaya geçmedi. Niğdeliler verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar.

Editör: TE Bilişim